v rubriki glasba:
.. / / / 03.09.2001

Damske Soul Train glasbene nagrade

V torek je v bila v dvorani Civic Auditorium v Santa Monici v Kaliforniji gala žurka, na kateri so podelili letošnje nagrade najboljšim, najvplivnejšim in najpomembnejšim izvajalkam in avtoricam pop žanra, ki ga največkrat imenujemo soul oziroma rhythem & blues. Nagrade imajo naslov Soul Train Lady Of Soul Awards, gre pa za damski odvod znane nagrade Soul Train Awards, ki se jo podeljuje že tri desetletja.

Glavna zvezda letošnje podelitve, ki so jo povezovali Luther Vandross, Eve, Leeza Gibbons in Shemar Moore je bila na žalost preminula pevka Aaliyah, katere tragična smrt je zasenčila vsakoletno, tokrat že sedmo zaporedno feministično soularsko slavje.

Vsi nastopajoči, med katerimi so bili tudi trio Destiny's Child, Alicia Keys, Dream vključujoč G-Dep, Luther Vandross, 3LW, Jill Scott, Blu Cantrell, Luther Vandross, Ron Isley, Ginuwine, Tyrese, Johnny Gill, El DeBarge, Mary Mary, Brian McKnight, so se v svojih nastopih spomnili Aalyiah. Vseeno pa je zmagovalka spektakla postala pevka iz Philadephije Jill Scott, ki je za pest uspešnic z njenega lani izdanega izjemnega prvenca Who's Jill Scott prejela kar štiri Soul Train nagrade (izvajalec leta, R&B/soul oz. rap novinka, njen single A Long Walk pa je zmagal v kategoriji R&B/soul singlov in solistka za album leta).

Ostale zmagovalke pa so postale 3LW kot duo ali skupina za album leta (3LW), Yolanda Adams kot solistka za pesem leta (Open My Heart), Missy Misdemeanor Elliott za glasbeni video leta (Get U Freak On) ...

Nagrado za življensko delo je prejela Patti Labelle, ki je ob prevzemu le-to poklonila spominu na Aalyiah.

Povezave:
www.soultrain.com

Matjaž Ambrožič - avatar

Matjaž Ambrožič

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 07.05.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 63 člankov.

Jill Scott - thumbnail

Jill Scott