v rubriki glasba:
.. / / / 06.12.2004

Eminem - Encore

"Bad boy" glasbenega sveta se je vrnil s svojo novo ploščo Encore, ki je zasnovana kot nekakšna gledališka predstava, kjer Eminem z različnimi gosti pripoveduje različne zgodbe, ki pa imajo še vedno iste nastopajoče kot na prejšnji plošči ...

Eminem tudi na svoji novi plošči Encore še vedno pripoveduje o svojem sovraštvu do mame, očeta, hinavskih in licemerskih glasbenikov in kritikov, instant pop zvezdnikov, dodal pa je še Georgea W. Busha in Michaela Jacksona. Ljubi predvsem svojo hči Hailie, pa iskren rap in to je pravzaprav vse! Tudi sebe Eminem nima najrajši!

O otroških frustracijah in nesrečnem otroštvu boste lahko slišali v Evil deeds, o odraščanju na ulicah Detroita pa v Yellow Brick Road, o zahrbtnosti življenja pripoveduje Like toy soldiers, predsedniku ZDA je posvečena Mosh, dvema ženskama njegovega življenja (in ne Hailie) pa Puke.

Just lose it imate vsi že v ušesih, ravno tako tudi videospot, kjer se je Eminem zelo odkrito norčeval iz Michaela Jacksona, Mockingbird je vsaj zame ne najbolj prepričljivo opravičilo za Hailie, plošča in predstava pa se zaključita z Encore, kjer sta za mikrofon stopila še Dr. Dre in 50 Cent in ki se zaključi z vsesplošnim pomorom prisotnih na veliki predstavi.

Eminem je ustvaril ploščo, ki je logično in morda tudi predvidljivo nadaljevanje prejšnje plošče The Eminem Show in to je pravzaprav največja slabost, saj Eminem ni sposoben več glasbeno ali lirično presenetiti ali šokirati. Prav zaradi njegovega uspeha si danes upajo pljuvati prav vsi, nekateri bolj in drugi manj argumentirani. Eminemova dobra lastnost je ta, da pljuva argumentirano in da stoji za svojimi izjavami. A nič več kot to!

Eminem: Encore
(leto izdaje 2004, založba Aftermath, distribucija Multimedia)
Ocena: 4

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Eminem - Encore - thumbnail

Eminem - Encore