v rubriki glasba:
.. / / / 11.04.2011 15:44

Finale predizbora za bend Mars festivala 2011!

Finale predizbora 'Glasba z drugega planeta – uradni predizbor za otvoritveno glasbeno zasedbo Mars festivala 2011' se bliža! Med 10 izbranimi izvajalci s strani strokovne komisije ste jih izbrali pet! Pet finalistov, ki se bodo kmalu predstavili tudi v živo – sklepna prireditev bo potekala v torek, 19. aprila 2011 od 19.30 ure dalje v Kinu Šiška. Vsi finalisti se bodo predstavili z avtorskim repertoarjem.

Finale: torek, 19.4.2011 ob 19.30, Kino Šiška, Ljubljana

Enega od finalistov, zmagovalca predizbora, čaka glavna nagrada – nastop na letošnjem Mars Festivalu 2011 z Mobyjem, TBF, Darkwood Dub in Rotor, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v četrtek, 26. 5. 2011!

5 finalistov je:

Arhibald Arhibaldovich

Njihovo glasbeno gonilo je indie rock in pravijo, da predstavljajo plesno in poskočno enačico tega žanra. Zaenkrat še nimajo solidnih studijskih posnetkov, zato jih je najbolje preveriti v živo. Petra na bobnih, Vida na basu, brata Bitenc na kitarah. Amibiciozno, preprosto in plesno!

December

Ob koncu leta 2008 se naključno srečata dve želji – dolgoletni člani banda, ki iščejo pevko, in punca, ki to enostavno mora postati. Kmalu se v njihovem vadbenem prostoru zaslišijo prve skupne glasbene ideje. Še preden se vsi dodobra zavedajo, se rodi skupina, ki v svojem ustvarjanju vse bolj uživa.

Flyspoon

Skupina petih glasbenikov, ki po besedah kritikov lahko le čakajo, da jih odkrije tuja založba. Vedo, kakšni so njihovi cilji in kam mora pot glasbe. Ne sklepajo kompromisov s trendi in tako pustijo vtis na poslušalcu. Skupino sestavljajo: Jaka Strojanšek, Jani Premužič, Miha Narobe, Jernej Hribernik in Matic Strojanšek.

New Citizens

Novomeška glasbena naveza, ki v svojem glasbenem izražanju združuje elektronske zvoke in sample z akustičnimi bobni, bas kitaro in perkusijami, pri posameznih pesmih pa vključijo tudi vokal, kitaro in saksofon. Sestavljajo jo štirje člani, ki so se kalili že v drugih projektih. Njihov cilj je nastopati in združevati ljudi.

Revolute

Skupina je leta 2009 izdala prvi album Vinyl, v eter slovenskih radijev pa poslala singla "Vipglos" in "MetaLuv". V lanskem letu so zadihali z novo pevko in basistom, trenutno pa je v teku promocija njihovega singla "Zmaja".

Zadnjo besedo pri izbiri otvoritvene glasbene zasedbe na Mars Festivalu bo ponovno imela strokovna komisija, ki jo sestavljajo predstavnik založbe Dallas, predstavnik televizije MTV ter predstavnik Kina Šiška.

Podprite svojega favorita in pridite v Kino Šiška!

Vstop je brezplačen.

O Mars festivalu

Mars Ljubljana – Zagreb Trans Europe festival bo letos potekal v četrtek, 26. maja 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Osrednji festivalski dogodek bo potekal na ploščadi Fontana, kjer bodo na glavnem odru nastopili Moby, TBF, Darkwood Dub in Rotor!

-- za Mars festival

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Znanih 5 finalistov predizbora za otvoritveni bend Mars festivala 2011 - thumbnail

Znanih 5 finalistov predizbora za otvoritveni bend Mars festivala 2011