v rubriki glasba:
.. / / / 17.08.2001

Free Suge Knight

Po več kot petih letih za rešetkami (nazadnje v Oregonu), se je s svojim privatnim letalom prejšnji teden v Los Angleles, na Beverly Hills, kjer ima sedež njegova izdajateljska znamka Death Row, spustil Marion Suge Knight. Reperski super mogotec je presedel več kot polovico devetletne kazni, ki jo je dobil kot pogojno izpuščeni zaradi podobnega kriminalnega dejanja leta 1996.

To je pri Knightu že praksa stalnica, saj že celo življenje grozi vsem naokrog - tako trdi legenda, ki se hitor širi - in to z orožjem, za katerega nima dovoljenja. Knighta so v Las Vegasu zaradi groženj okolici zaklenili na isti dan, ko je bil v njegovem avtu nekaj ur prej ubit 2 Pac Shakur.

Death Row, ki je bila pred osmimi leti najpomebnješa reperska blagovna znamka je v zadnjih letih izgubila tudi svoje najvidnejše kliente kot sta Dr. Dre in Snoop Dogg, kljub temu pa Suge napoveduje renesanco, ne le v svojem podjetju , pač pa kar na globalni hip-hop sceni. V času svojega neslišnega klavirskega koncerta, je namreč po telefonu sklenil nekaj obetavnih pogodb z neznanimi reperskimi solisti in skupinami, ki naj bi v naslednji letih, po njegovih besedah, obrnili svet na glavo.

Vsekakro bo zanimivo spremljati razvoj dogodkov, ki bi imeli lahko tudi takšen predznak, kot ga ima najnovejša obtožnica na Knightov račun. Daz Dillinger a.k.a. Delmar Arnaud, eden najbolj plodnih reperskih ustvarjalcev in producentov pravi, da ga je velikan / brutalnež Suge izkoristil njegovo sramežljivo naravo in ga prav tako leta 1996 fizično in psihično prisilil v podpis k aneksu o podaljšanju pogodbe z Death Rowom.

V preteklil letih pa Dillinger celo ni dobil prav nič izplačila za avtorske pravice, čeravno je za 2 paca spisal in posnel več kot 100 sognov, ki jih je nato Knight pordal v več kot 150 milijonski nakladi in si s tem žepe razširil za kar 500 milijonov dolarjev. Dillinger, ki si očitno veliko upa, naj bi se s svojim bivšim šefom na sodišču soočil še letos

Držimo pesti - za oba, čeprav se ve, kdo ima ta čas pest že stisnjeno.

Matjaž Ambrožič - avatar

Matjaž Ambrožič

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 07.05.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 63 člankov.

Suge Knight v lisicah - thumbnail

Suge Knight v lisicah