v rubriki glasba:
.. / / / 15.10.2002

Gušti in sladko življenje

Gušti in se imate za ljubitelja/ico slovenskega rocka, potem vas je lahko sram. Miha Guštin (avtor premnogih hitov Big Foot Mame) je Gušti in konec meseca izzide njegov že dolgo časa po tihem napovedani solo prvenec imenovan Dolce Vita.

Najplodnješi član Big Footov (njegovi so Led s severa, Fenomen, Tatoo, Črn tulipan, Garbage hip hop, Nisem več s tabo in mnogi drugi) se je v času počitka matične skupine odločil posneti solo album in ga tudi je. Že spomladi je na založbo Multimedia prinesel osnutka za skladbi Ios in Pod vrbo 1, nato pa se je s producentom Žaretom Pakom dogovoril za projekt, na katerem bi sodelovali različni pevci.

Na Dolce Viti je zbral nekaj znanih in nekaj (še) neznanih grl: Buda (Elvis Jackson), Bajaga, Polona Kásal (do sedaj posnela nekaj spremljevalnih vokalov, sicer povsem novo ime), Tomi M. (Siddharta), Aleš Hadalin (ex Tantadruj & razni projekti), Anđa Marić (hrvaška skupina Flare), Alya (vzhajajoča zvezda slovenskega popa), Janja Tekavec (pevka novega slovenskega upa Skor),Borut Marolt (Prisluhnimo tišini), na eni od skladb pa je skupaj z Anđo zapel tudi Gušti sam.

Poleg omenjenih je na plošči še dolga vrsta priznanih glasbenikov, tonskih mojstrov. skratka ljudi, ki so poleg Guštija sooblikovali zvok: Žare Pak, Zmago Šmon - Zed, Mitja Vrhovnik - Smrekar, orkester Mandolina, 19 članov Slovenske filharmonije, Andrej Zavašnik, Peter Dekleva, Anže Langus, Davor Klarič, Tibor Kerekes.

Glasba, bolj natančno zvok, bo za fane BFM gotovo veliko presenečenje. Vendar Gušti pravi, da je tudi to on. Prisrčno, iskreno - in sto odstotno. Vseh deset skladb je žanrsko različnih, če pa želite kakorkoli opredeliti album mu gotovo lahko rečete POP. Z velikimi črkami.

Skladbe na plošči:

1. balkanuej / BUDA
2. zvone zvona / BAJAGA
3. mine leto / POLONA KASAL
4. odvisen / TOMI M.
5. pod vrbo 1 / ALEŠ HADALIN
6. dolgčas / ANĐA MARIĆ & GUŠTI
7. sama s sabo / ALYA
8. kaj pa ti / JANJA TEKAVEC & POLONA KASAL
9. ja i ti / ANĐA MARIĆ
10. ios / BORUT MAROLT

Naj bo tudi vaše življenje sladko in lepo. Po 24. oktobru bo za to poskrbela nova plošča Dolce Vita.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Polona in Gusti - thumbnail

Polona in Gusti