v rubriki glasba:
.. / / / 04.06.2003

Jane's Addiction iz naftalina

Po 13 letih bo skupina Jane's Addiction izdala novi album. Mnogi so menili, da je s skupino konec, dokaz da temu ni tako pa je album Strays, ki bo izšel 21. junija pri založbi Capitol. V resnici so se konec devetdesetih Jane's Addiction reinkarnirali za potrebe koncertne turneje, letošnje vstajenje pa je potekalo približno tako se je zgodilo tudi zdaj. Perry Farrell je bend sklical skupaj le za nekaj koncertov, čez tri tedne pa lahko že pričakujemo novi album.

Naslednika legendarnega Ritual De Lo Habitual je produciral legendarni Bob Ezrin (produciral je legende kot so naprimer Alice Cooperj, Lou Reed, Pink Floydi, Aerosmithi, Peter Gabriel, ...), na njem pa bo deset pesmi.

Prvi single Just Because bo izšel 14. junija, seznam pesmi pa je sledeč:

True Nature
Hypersonic
Price I Pay
The Riches
Wrong Girl
Just Because
Bring The Mood
Strays
Suffer Some
To Match the Sun

Jane's Addiction je bil en najbolj vročih bendov sredi osemdesetih, prvi, živi samo-imenovani album pa so izdali leta 1987. Leta 1988 jih so za založbo Warner izdali prvi studijski album Nothing's Shocking, kateremu je sledil že omenjeni Ritual De Lo Habitual.

Istega leta je frontman Perry Farrel ustanovil potujoči festival Lollapalooza, čez leto je ustanovil Porno For Pyros, naslednje leto pa sta Avery in Navaro žgala pri Red Hot Chilli Peppers. Lollapalooza je živela do leta 1997, takrat so na poletni turneji igrali tudi Jane's Addiction, letos pa se oboji vračajo. Lollapalooza tokrat z Jane's Addiction, Audioslave, Incubus, Queens of the Stone Age in drugimi. Pisana druščina, ni kaj ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Jane's Addiction - thumbnail

Jane's Addiction