v rubriki glasba:
.. / / / 22.08.2001

Leto 2002 bo v znamenju Wu!

Vsaj tako misli, Wu tang rapper RZA v svojem intervjuju za NME.com v katerem je napovedal več kot zmagoslavno vrnitev Wu Tang Clan-a po albumu "The W", ki je izšel leta 2000.

V eksluzivnem intervjuju, ki ga je RZA opravil za NME.com je rapper primerjal leto 2002 z letom 1992 ko je skupina rapperjev iz Staten Island-a: RZA Rakeem, The Genius, Ol' Dirty Bastard ter Raekwon razpustila hip hop kolektiv "All In Together Now" in se ponovno združila pod taktirko RZA-a, kot glavnega producenta in managerja in so ustvarili Wu Tang Clan, kjer so že s svojim prvim debi singlom Protect Ya Neck naredili dobesedno "totalen raztur" v hip-hop sceni, skoraj v istem trenutku so svoj vrat stegnile tudi založbe in kot bi rekli, američani everything else is history. Torej če je soditi po izjavi RZA-a bo Wu Tang udaril z vsemi močmi in pripravil pravo hip-hop godbo.

Vse pa vendar ni postlano z rožcami za člane Wu tanga. Ol' Dirty Bastard ravnokar prestaja zaporno kazen v New Yorških zaporih zaradi posesti cracka in še marsikaterih drugih nič kaj prijaznih stvari Tožba pa grozi tudi samemu RZA-ju zaradi domnevne kršitve pogodbe z Gee Street Records. Kakorkoli že, očitno je da pot do nove platke ne bo miren sprehodek, ampak prava borba -- če ne za mešalko in v studiu -- pa vsekakor na sodišču.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

RZA - thumbnail

RZA