v rubriki glasba:
.. / / / 17.01.2002

Ljubimec po Niowtovsko in gojzarji

Niowt, lahko bi jim rekli slovenske rock mesije v Evropi, se dobre pol leta po izzidu druge plošče Loverboy lahko pohvalijo z odličnimi kritikami po vsej Stari celini in drugim singlom / videospotom za single Loverboy. Poleg tega se Njovti lahko pohvalijo z nominacijo za Maršev gojzar 2001, prav za zgoraj omenjeno ploščo. Ja, prav ste slišali, čeprav se Radio MARŠ sooča z blaznimi problemi (nima več frekvence, nič hujšega), ki jih je zakuhala mariborska Univerza, se letošnji, že osmi Maršev gojzar bo zgodil!

Vrnimo se spet k skupini Niowt: video za Ljubimca je posnel Ven Jemeršič, zadnje čase najbolj produktivnen slovenski videorežiser, prav isti Ven Jemeršič pa je posnel že prejšnji video Niowtow - Freak.

Skupino je v začetku decembra zapustil basist Bojan, zamenjal pa ga je džezer Tibor Mihelič, ki se je odločil, da ima džeza zaenkrat dovolj in ga zanima surov, a dodelan rock. Kot nalašč za Niowt. Novo pridobitev boste lahko preverili na koncertih v Ljubljani, na Ptuju, v Krškem in še kje. Kdaj? V februarju! Pa datumi? Vse ob svojem času ...

Niowt (foto Crt Majcen) - thumbnail

Niowt (foto Crt Majcen)