v rubriki glasba:
.. / / / 02.09.2003

Metalsteel posneli prvenec

Najmlajši slovenski metalski bend Metalsteel letos poleti v Škofji Loki snemal svoj debitantski album, ki bo slišal na ime Usoda. Produkcijsko taktirko je vihtel Sergej Škofljanec, snemal pa Jure Krajnik, izšel pa bo pri založbi Play Records.

Zametki skupine Metalsteel segajo v leto 1999, v njej delujejo kitarista Rok Tomšič in Beny Kic, basist Matej Sušnik, bobnarka Daša Trampuš in pevec Aleks Škofljanec. Najprej so preigravali skladbe svojih vzornikov, kot so Iron Maiden, Metallica, Guns'n'Roses, Slayer, Deep Purple, pozneje so v svoj repertoar vključili tudi avtorske pesmi.

Nastopili so že na številnih motorističnih festivalih ter v naših najvidnejših klubih, kot so Orto bar, Hound Dog, Rdeča Ostriga. Skupina Metalsteel, ki jo sestavljajo člani, v povprečju stari 14 let, bodo po zagotovilih mnogih v prihodnjih letih igrali vodilno vlogo na slovenski rock sceni.

Sredi septembra bo izšel njihov prvi samostojni album. Promocijo pripravljajo 12. septembra ob 15. uri v trgovini Master Of Metal v Poslovnem centru Ledina v Ljubljani. Plošče bodo na ta dan na voljo po znižanih cenah, pozneje pa jih bo mogoče dobiti v vseh specializiranih prodajalnah.

Metalsteel - thumbnail

Metalsteel