v rubriki glasba:
.. / / / 06.01.2005

Nagradna igra Dežurni krivci

Pred dnevi smo napovedali koncert prleške zasedbe Dežurni krivci, ki se ima zgoditi v sredo, 12.1.2005 ob 22. uri v ljubljanskem Orto baru, kamor se skupina vrača po skoraj letu dni.

Dežurni krivci so konec leta 2004 izdali svoj drugi single z odlične plošče Kakor človek in sicer skladbo Črf, ki ga sami opisujejo kot "hardrock-punk-disco-HC komad s kritičnim minimalističnim besedilom v prleškem narečju".

In res, ta opis ne pove veliko, čeprav še vedno več kot večina slovenske moderne pop produkcije, kljub vsemu pa morate skladbo Črf doživeti - jo slišati in videti. Videli jo boste lahko s pomočjo odličnega videospota, ki ga je ustvaril vsestranski nemški umetnik Harry Rag, ki je za skladbo napisal celo multijezikovni spremni tekst. Videospot Črf zahtevajte na vaši priljubljeni TV postaji!

Tisti, ki ušesa nastavljate tudi bolj alternativno usmerjenim radijskim medijem, boste morda lahko slišali tudi zanimivo predelavo Črfa, ki jo je posebej za to single izdajo ustvaril prekmurski producent Matej Končan oziroma Kleemar, ki se je lani predstavil tudi v okviru Klubskega maratona 2004 Radia Študent.

Dežurni krivci bodo v Ortu baru seveda igrali vrsto skladb s prve plošče Nikogaršnje mesto in zadnje Kakor človek, zagotovo bodo presenetili tudi s kakšno novo skladbo, predstavili pa bodo tudi dve novi skladbi, ki bosta v naslednjem mesecu izšli na kompilaciji Rokerji pojejo pesnike III.

In sedaj nagradna igra ? tokrat predvsem za najhitrejše oboževalce skupine Dežurni krivci, ki si jih zares želijo videti v živo. Prvi štirje, ki bodo na sledeči elektronski naslov poslali pravilen odgovor na spodaj napisano vprašanje, bodo prejeli po eno vstopnico za sredin koncert.

Nagradno vprašanje je ? kakšen je naslov zadnje plošče skupine Dežurni krivci?

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.