v rubriki glasba:
.. / / / 18.11.2003

Nova plošča Emirja & Frozen Camels

Emir Buković je pred dvema letoma izdal prvenec San in osupnil tako s svojo glasbo kot tudi s člani zvezdniške spremljevalne skupine. Skoraj garažen rock'n'roll s primesmi balkanskega melosa, ritem sekciji pa je kot basist poveljeval Cliff Williams, sicer član AC/DC. Tudi pravkar izdano ploščo Znam je Emir posnel s to ekipo, pridružilo pa se jim je še nekaj zanimivih imen.

Frozen Camels Project sestavljajo že omenjena Emir Buković in Cliff Williams, drugi kitarist Danny Shepard in bobnar Darrell Nutt, večino skladb z nove plošče pa posneli kar na Floridi. V skladbi Uhljup - Glamour Papak pa kot pevci in soavtorji besedila gostujejo Rambo Amadeus, Elvis J. Kurtović in El Bahattee. Prav ta skladba skupaj s Ti i Ja / Sevdah Blues in Alhambra najbolje predstavljajo tisto nenavadno mešanico glasbenih in življenjskih svetov, v katerih Emir biva in ustvarja.

Na plošči boste našli tudi zanimivo priredbo Van Morrisonove klasike Brown eyed girl, prvi single s plošče pa predstavlja skladba Tvoj Svijet, ki se je tako kot plošča bliskovito povzpela na vrhove lestvic v sosednjih državah. Remiks skladbe Sarajevo, New York, Roma so naredili Adi Lukovac & Ornamenti, videospot pa je bil med najpogosteje predvajanimi na kandski glasbeni TV postaji MUCH TV.

Od stare plošče sta seveda ostala dobra glasba in zanimiva besedila, vsemu temu pa je Emir s svojo ekipo prekaljeni glasbenikov dodal še nekaj raznolikosti in produkcijsko dovršenost. Ob Frozen Camels Project Emir nastopa tudi s skupino običajnih smrtnikov, ki jo sestavljajo Ivan Vranješ (solo kitara), Jure Baljak (bobni), Damir Vranešević (bas kitara) in Regi Okanović (ritem kitara). Kot vsako resno skupino tudi Emirja najdete na spletu.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Emir & The Frozen Camels on stage - thumbnail

Emir & The Frozen Camels on stage