v rubriki glasba:
.. / / / 07.05.2001

Novi album in turneja Depeche Mode-ov

Kot smo že napovedovali bodo Depeche Mode v maju (natančneje čez en teden - v ponedeljek, 14. maja) izdali dolgo pričakovani novi album Exciter, single Dream On pa lahko ste lahko že videli na TV. DM se junija odpravljalo na ameriško turnejo, avgusta pa bodo začeli koncertirati po stari celini.

Turneja se bo predivdoma začela avgusta po državah bivše SZ (Estonija, Latvija, Litva) in se septembra nadaljevala v Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem, v Rusiji, vmes zavili še v nordijske dežele, se vrnili v Nemčijo, napadli še Belgijo, Francijo in Španijo, oktobra jih boste lahko videli na Wembleyu ali v Milanu, turnejo pa naj bi končali 30. oktobra nekje v Istanbulu! Datume turneje lahko dobite na uradni strani benda, tam najdete tudi podatke o predprodaji in linke do (nekaterih) e-trgovin.

Exciter boste čez teden dni že dobili na policah trgovin, avtor pesmi Martin Gore pa pravi, album "še vedno temačen, a se mi zdi bolj poživljajoč." Tisti, ki ne boste zdržali do naslednjega tedna pa si lahko približno polminutne MP3 sample iz novega albuma pretočite z (od)lične in zelo poučne spletne strani benda: www.depechemode.com!

Vir in foto: www.DepecheMode.com

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Turneja Depeche Modeov - thumbnail

Turneja Depeche Modeov