v rubriki glasba:
.. / / / 10.04.2003

Queens Of The Stone Age junija v Ljubljani

3. junija letos bodo v ljubljanskih Križankah nastopili stoner rockerji Queens Of The Stone Age, ki so lani glasbeno srenjo nadvušili z albumom Songs For The Deaf. Tako bodo po Kosheenih in prihajajočemu Bryanu Adamsu tretji večji tuji pop / rock koncertni dogodek sezone na domačih tleh.

Songs For The Deaf je tretji album skupine Queens Of The Stone Age, na njem pa najdemo udarne štiklce kot so No One Knows, Sky Is Falling, Hangin' Tree, Go With The Flow in druge (preposlušate jih lahko tudi na uradni spletni strani - povezavo pa najdete par vrstic višje). Baje pa da ima bend za novo plato že pripravljenih 20 novih štikov ...

QOTSA sestavljajo prekaljeni rockerski mački: Josh Homme na kitari in občasno vokalu (Kyuss) in vokalist Mark Lanegan (Screaming Trees) na bobne pa udriha Dave Grohl (ex Nirvana, Foo Fighters), ki pa se je skupini pridružil na samo na snemanju albuma in jesenskem delu lanskega dela turneje, tako da ga v Ljubljano (najbrž) ne bo. Nič pa še ni odločena, ker organizator še ni dobil sporočila, v kakšni zasedbi naj bil QOTSA v Ljubljano prišli.

3. junija bodo tako QOTSA zagotovo razveselili ljubitelje rocka ... v živo v Križankah! Vstopnice po 3900 že lahko naročite na www.skuc.org!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Queens Of The Stone Age (foto MICHAEL SCHMELLING) - thumbnail

Queens Of The Stone Age (foto MICHAEL SCHMELLING)