v rubriki glasba:
.. / / / 17.05.2001

Paul McCartney spet na odrih?

Bivši Beatle, ki je z antologijo skupine Wings - Wingspan ravno pristal na drugem mestu ameriških lestvic pravi, da se bo po osmih letih spet podal na koncertno turnejo. Seveda v okviru promocije novega albuma, ki naj bi prišel na tržišče septembra letos.

McCartney je za Reuters povedal, da je že posnel 18 pesmi za novi album v samo štirinajstih dneh, in da je navdušenje nad njimi veliko, povedal pa je še: " I think it is very likely that I might tour around then. I like to go out on the road with a new album and I'm very excited by this one." Sir Macca (kakor mu pravijo Britanci) bo v bend povabil nove, mlade glasbenike, ki ga bodo spremljali na turneji. Wingspan pa ni samo antologija na zgoščenki, ampak bo viden tudi na TV-ju kot dokumentarec, ki ga je o skupini Wings pripravljal Mccartney sam.

Bivši Beatle se te dni jezi nad Yoko Ono, ker vdova Johna Lennona od legendarne pesmi Yesterday zasluži več kot Sir Paul sam, kljub temu, da jo je on napisal in zapel. Skoraj vse pesmi Beatlesov, tudi Yesterday, so bile narejene v tandemu Lennon / McCartney, vendar Yoko ni hotela ustreči Paulovi želji, da bi bil pod Yesterday podpisan pred Lennonom.

Vir in foto: Reuter

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Wingspan - thumbnail

Wingspan