v rubriki glasba:
.. / / / 11.08.2001

StereoFolkLive - Terra Folk

Dragi bravci, drage bravke, naj naznanim: moderna folk zasedba, ki je pred nekaj meseci snemala svojo prvo ploščo v klubu Gromka in sliši na ime Terra Folk je izpolnila zadano obljubo. Na koncertu so namreč obljubili, da bodo posnetke zapečene na diskovje Makintoša izdali kakor hitro se bo dalo in res ...

"Ladies and Germany - it's not a party, it's chamber music concert! Please don't clap your hands ... you can just clap your fingers!" se glasi uvod v nesporni hit Tarantela, ki se je znašel na prvencu folk-žur-etno-country-bluz zasedbe, ki jo sestavljajo Bojan Cvetrežnik (violina), Danijel Černe (kitara) in Boštjan Gombač (klarinet, piščali vseh vrst, okarina, vokal, ankl-fenster-look in še kaj). Na plošči so poleg tega sodelovali še kontrabasist Žiga Golob in publika, ki je (kot piše na cedeju) odpela vse backvokale!

Več kot to, da je bila plošča v večini posneta v klubu Gromka, delček v mariborskem KGB-ju in zadnji štiklc na Novi zelandiji; da je skupno število štiklov, ki jih bo prepoznal vaš CD player enajst; da je časovno posnetek limitiran na 46:59 minut, vam zaenkrat ne morem izdati. Mogoče še to, da plošče Stere Folk Live do nadaljnega ne boste mogli kupiti nikjer drugje kot na njihovih koncertih (ki jih imajo hvala bobu ™ kar nekaj):

11.8. Fara pri Kostelu, mednarodni etno festival Tamburovanje, kratek program
12.8. Fara pri Kostelu, mednarodni etno festival Tamburovanje, celovecerni program
13. 8. 2001 ob 20h Trnfest, Kud France Prešeren Ljubljana
14.8. Ljubljana, Samsara
15.8. Avditorij Portorož - predskupina A Tribute To Riverdance
16. - 31. 8. London - Bristol tour

P.S.: Na strani www.terra-folk.org boste našli zgodovino benda, foto galerijo, novice in nekaj MP3-jev iz omenjenega ploščka samo za ljubitelje skupine.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Sterefolk Live - thumbnail

Sterefolk Live