v rubriki glasba:
.. / / / 29.02.2004

Res Nullius z novim videospotom

O odličnem velenjskem rock'n'roll kvartetu Res Nullius na naših straneh pogosto pišemo, a ponavadi pišemo o plošči ali prihajajočih koncertih, tokrat pa bomo nekaj besed namenili njihovemu prvemu videospotu s plošče Revolver ljubezni.

Res Nullius so do sedaj posneli tri videospote - Straight to the hell z njihove druge plošče Dead town dogs še dandanes velja za enega najboljših video izdelkov v Sloveniji, sledila sta še Rojen l. '72 kot nosilna pesem filma Barabe in bolj amatersko ustvarjen video za skladbo Ženske nikol' ne čakajo.

Tokrat so se videospota znova lotili nekoliko bolj resno ? z režiserjem Petrom Pašičem so se lotili snemanja zanimiv zgodbe okoli naslovne pesmi Revolver ljubezni. V stilu Remarqueovega Slavoloka zmage se bodo zgodbe petih različnih ljudi odvijale v letu 1938, navezovale pa se bodo na življenje Židov v Franciji.

Glavna tema pa lahko rečemo kar nesmrtni verz "Vsak od nas v svojo zgodbo je ujet"! Toplo vam priporočamo, da si video ogledate že v ponedeljkovih Videospotnicah, ko bo premierno prikazan, zagotovo pa bodo tudi člani Res Nullius imeli povedati marsikaj zanimivega!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Res Nullius - thumbnail

Res Nullius