v rubriki glasba:
.. / / / 09.03.2001

RHCP pred odhodom v studio

Začetki benda segajo v čask ko sta se Michael Balzary (aka Flea) in Anthony Kiedis spoznala na neki losendželeski srednji šoli, ko sta skupaj imela trideset let (15 + 15 = 30), vendar so sprva imenovali Another School. Prvi uradni začetek Redhotov je zabeležen v letu 1983, ko se trojica Flea, Hillel Slovak in bobnar Jack Irons poimenovala Red Hot Chili Peppers. Kasneje se jim je pridružil Kiedis (baje kar na nekem koncertu, kjer je suvereno uletel na oder) in čez štiri mesece so podpisali založbo z EMI.

Prvi plošči Red Hot Chili Peppers (1984) je sledila druga -- Freaky Styley (1985), v času med obema pa so se odnosi krhali zaradi drog in fanka. Tretja plata The Uplift Mofo Party Plan (1987), če pa vas zanima, kaj ko se je imenovala plošča, ki je za RHCP-e pomenila prvi večji komercialni uspeh pa oddeskajte na redhotchilipeppers.com in izvedeli boste to in še več (skratka vse).

Foto: (c) redhotchilipeppers.com

Frusciante je še izdal, da bodo na naslednji plošči uporabljali več elektronike, v kakšnih oblikah pa mu še ni jasno. Povedal je še, da je vsem članom na nek način bilzu nemški elektro sedemdesetih let (Kraftwer, ...) in da bodo lahko tudi tovrstni vplivi učinkovali na zvok novega albuma. Uraden izzid niti naslov albuma še nista znana.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

RHCP - thumbnail

RHCP