v rubriki glasba:
.. / / / 20.03.2005

Target - The Album... nastavak

Nenad Šimun aka Target, član enega najboljših hrvaških rap dvojcev Tram 11, je izdal solistično ploščo The Album... nastavak in bo z njo najbrž razdvojil oboževalce in poslušalce.

Tram 11 sta slovela po svojih pogosto predrznih besedilih, kjer sta se v skladu z izvorno miselnostjo rapa in hip-hopa lotevala predvsem socialnih tem, še posebej rada sta obračunavala z neznosnimi razmerami v Zagrebu. Neznosnimi seveda za tistimi, ki niso bili ali vojni dobičkarji ali pač rojeni s srebrno žlico v ustih.

Tako je bilo tudi od Targeta pričakovati, da bo nadaljeval prezgodaj končano zgodbo matičnega dueta Tram11, vendar mu je to uspelo le v nekaterih pesmih - Ritam grada, Ljubavni problemi, morda najboljši skladbi plošče Rija se ne zajebava, Ključ od stana in znova odlični Borba.

A tudi tem skladbam manjka nekaj več udarnosti, refreni so predolgi, tistega pravega besedila oziroma pripovedovanja pa je mnogo premalo. Tudi ostale skladbe se nekako izgubijo v sivem povprečju, ko je Targetov specifičen vokal in način pripovedovanja zadušen z ženskimi back vokali, ne ravno izvirno glasbo in treba je priznati, ne najbolj dodelanimi besedili.

Bilo bi zelo zanimivo, če bi v tem času solo ploščo izdal še drugi član Tram 11 General Woo, ki je s prvencem General Woo nakazal pot v elektronske vode, saj bi na ta način lahko primerjali, kdo je že v duetu naredil več in komu se obeta svetlejša prihodnost. Target pa mene osebno - mogoče tudi zaradi visokih pričakovanj - ni prepričal.

Target: The Album... nastavak
(leto izdaje 2005, založba Menart)
Ocena: 3

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

 - thumbnail