v rubriki glasba:
.. / / / 17.06.2001

Jamiroquai napovedujejo funk odisejo

Ljubitelji britanske zasedbe Jamiroquai boste spet prišli na svoj račun. Jeseni bodo Jamiroquai pri založbi Sony izdali že peti album z naslovom A Funk Odyssey. Na plošči katere ime so si Jamiroqaui izposodili po naslovu knjige (in filma) Arthurja C. Clarka 2001: A Space Odyssey bo deset novih pesmi, prvi single z naslovom Little L pa bo izdan že 13. avgusta.

Ploščo A Funk Odyssey je produciral frontman Jaj Kay, na njej pa boste poleg Little L, ki jo bo remiksiral DJ Bob Sinclar, našli še pesmi Feels So Good, You Give Me Something, Picture of My Life, Corner of the Earth in druge, odiseja funka pa bo prvi izdelek po pred dvemi leti izdani četrti plošči Synkronized.

Jay Kay je glasbeno kariero začel že leta 1989 vendar benda sploh ni imel do leta 1991, ko so se mu pridružili ostali člani skupine: Derrick McKenzie, Toby Smith, Stuart Zender in Wallis Buchanan. Takrat je skupino poimenoval Jamiroquai po ljubezni do glasbene improvizacije (jamming) in navdušenja nad plemenom indijanskih Irokezov (Iroquai). Debitantski single When You Gonna Learn? ('92) je takoj postal klubski hit in jim priskrbel pogodbo z založbo Sony pri kateri so leto kasneje izdali prvi album Emergency On Planet Earth.

Tako so si Đamirkoti priborili na tisoče jazz-poha-funk oboževalcev po celem svetu in naslednji album The Return Of The Space Cowboy ('95) je že dosegel platinasto naklado. Sledil je mega platinasti Travelling Without Moving ('97) in Jason in druščina so s hit singlom Virtual Insanity pokasirali kar štiri nagrade glasbene postaje MTV.

V letu '98 se Jamiroquai vpletejo v boj z Godzillo, iz katerega odnesejo še en hit - Deeper Underground, za katerega posnamejo več kot milijon dolarjev drag video, junija naslednje leto pa sledi četrti album Synkronized na katerem najdemo Canned Heat, Supersonic, Soul Education in tudi Deeper Underground, po izdaji se JK & Co. odpravijo na svetovno turnejo, ki jo končajo z dobrodelnim koncertom za brezdomce v mestecu Sheperd Bush.

Prvi dogodek funk odisejade pa bo ekskluzivni koncert za Ministy of Sound v parku Knebworth, kjer bodo z razširjeno 11. člansko zasedbo predstavili tudi nekaj novega materiala. Če hočete več novic pa obiščite uradno spletno stran jamiroquai.co.uk!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Bend u studiu - thumbnail

Bend u studiu