v rubriki glasba:
.. / / / 22.09.2003

Tinkara drvi naprej

Potem, ko smo v preteklih dneh na naših straneh objavili veliki intervju z našo Tinkaro Kovač, na kratko pa smo se posvetili tudi njenemu nastopu na Študentski sceni v Kamnik, se bomo danes posvetili njenim prihajajočim obveznostim. V Turčiji bo od 22. do 28. septembra potekal glasbeni festival Megahit, na katerem bodo sodelovale vse države, ki so vsaj z delčkom celine povezane s Sredozemskim morjem, prireditev pa bo prenašala Turška nacionalna televizija TRT Turkye.

Na festivalu bo Tinkara predstavila angleško različico njene zadnje in najnovejše uspešnice Še tam ne, ki nosi naslov Reason why, s skupnimi močmi pa sta jo ustvarila Tinkara in Andrea F.

Tudi Italija ni več imuna na Tinkarine glasbene sposobnosti. Pozornost spletnega iskalnika Supereva je pritegnila z magično priredbo Hendrixove Little wing, ki se nahaja na zadnjem albumu O-range. Gre seveda za živo izvedbo, ki je bila s pomočjo Carlosa Nuneza odigrana v Cankarjevem domu leta 2002.
Recenzijo albuma najdete na naslovu supereva.it

Tinkaro ste lahko opazili tudi na prireditvi za Miss Slovenije 2003, kjer je bila edina med nastopajočimi, ki je skladbo The last but one time odigrala v živo. Zgolj na kitari jo je spremljal novi kitarist skupine Daniel Matič, Tinkara pa je skladbo še obogatila z izjemno odigranimi prehodi na flavti.

Ob Boštjanu Gradišku (bobni) in Teu Kahrimanoviču (klaviature) ter že omenjenemu Danielu Matiču (kitare) sta v skupini nova člana še Marko Stropnik (kitare) in pa Marko Oblak - Ročko (bas kitara). Po vrnitvi iz Turčije lahko pričakujete tudi nastope nove zasedbe širom po Sloveniji in upajmo, da bodo novi glasbeniki ravno tako odlični kot tisti, ki so se poslovili. Prvi vtis je bil odličen!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Tinkara Kovac - thumbnail

Tinkara Kovac