v rubriki glasba:
.. / / / 15.01.2004

Tiskovna konferenca Zorana Predina

Zoran Predin bo že osmič priredil koncert ob dnevu zaljubljencev, ki ga je letos poimenoval Na krilih prvega poljuba, po lanskoletnem uspehu pa se bodo tudi letos odvili kar trije koncerti - 14., 15. in 16. februarja. Vsi trije koncerti se bodo začeli ob 19.30, odvijali pa se bodo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Zoran Predin je na torkovi tiskovni konferenci v Klubu Lili Novy predstavil prihajajočo zgoščenko Na krilih prvega poljuba - On the wings of first kiss, ki jo bomo na naših straneh predstavili v naslednjih dneh in pa seveda nekaj skrivnosti v zvezi s tridnevnim koncertnim dogajanjem okoli Valentinovega.

Zoran na svojih koncertih združuje dvoje - duhovito govorjenje, začinjeno s številnimi šalami in dovtipi, hkrati pa vedno predstavi železni repertoar svoje dvajsetletne kariere v nekoliko drugačni podobi. Res je tudi, da je njegova spremljevalna skupina skoraj vsako leto drugačna, prav vsakič pa preseneti tudi s kakšni zanimivim gostom.

Tudi letos ne bo nič drugače - mnogi smo se že lahko prepričali, da Žive legende sestavljajo izvrstni glasbeniki, ki Zoranove tekste obogatijo s šarmantno in prepričljivo glasbeno podlago. Ob Živih legendah bodo letos oder zasedli The Fool Cool Jazz Orchestra, ki jih vodi trobentač Živih legend Izidor Leitinger in ki so prav danes izdali ploščo The Fool Cool Vibes, katere recenzijo boste ravno tako lahko prebrali že čez nekaj dni.

Sceno vseh treh koncertov oblikuje priznana scenografinja Meta Hočevar, za oblikovno podobo skrbi Petja Montanes, nekje v ozadju pa bo prisoten tudi Rudi Uran, ki je posnel kar šest Zoranovih videospotov in pa dokumentarec Življenje ni potica, ki bo v kratkem predstavljen v Sobotni noči. Že od torka pa lahko obiščete tudi prenovljeno spletno stran, ki sta jo za skupino Em3r10 sooblikovala naša urednika.

Lahko izdamo še nekaj za prihodnost - sedmega in trinajstega februarja boste lahko že priče dvema predpremierama valentinovih koncertov in sicer v mariborskem Velikem gledališkem domu in pa v portoroškem Avditoriju. Od marca naprej boste lahko v glasbi Zorana Predina in Živih legend uživali na Irskem, v državah bivše Jugoslavije, v Kanadi, Avstraliji in še kje. Junija pa sledi tudi nadaljevanje Globokih grl, a o tem kdaj drugič!

Za prvi koncert, štirinajstega februarja, menda že zmanjkuje kart, zato pohitite z nakupom in ne zamudite še enega v vrsti izvrstnih koncertov izpod peresa ali naj napišem kar taktirke Zorana Predina. Razveselite vaše najdražje in jim podarite enkratno darilo za Valentinovo!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Zoran Predin - thumbnail

Zoran Predin