v rubriki glasba:
.. / / / 01.11.2001

Zablujena generacija in Superboy

Idrijska punk postava Zablujena generacija je pred nekaj tedni objavila svoj novi, že četrti album z naslovom Pozitiv Vabjrejšan. Skupina, ki deluje že pet let, je do sedaj izdala že tri albume, zdi pa se, da jo bo širše občinstvo spoznalo šele zdaj.

Namreč, tako kot se je na tujem polariziral glasbeni kolaž, prav tako se bo v prihodnje cepil tudi domač glasbeni narastek. Gre za fenomenom deliteve na hitro, energično kitarsko glasbo in pa plesno, elektronsko glasbeno produckijo.

Ameriškem zgledu je na srečo sledil tudi simpatični glasbeni kolektiv iz Idrije in se v slogu svojih vrstnikov otresel alternativnega izgleda, ter se prepusil kričečim barvam. In to ne le obleke, temveč predvsem glasbenega sloga, ki sicer še vedno divja in rokohitri, ob tem pa ohranja duhovito in veselo naravo.

Ta čas je zelo priljubljena njihova popevka Superboy, za katero so slikovit video spot posneli v enem od razredov osnovne šole v Medvodah, ki vključuje tudi posnetke iz filmske uspešnice Ameriška pita 2. Vse v zvezi s skupino pa lahko odkrijete na www.zablujena.com.

Matjaž Ambrožič - avatar

Matjaž Ambrožič

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 07.05.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 63 člankov.

Zablujena generacija - foto: Valentin Casarsa - thumbnail

Zablujena generacija - foto: Valentin Casarsa