v rubriki glasba:
.. / / / 05.01.2001

Bitlomanija na oni strani Luže

Zadnja kompilacija Beatlesov z enostavnim naslovom "1" je že rušila vse rekorde v rodnem Združenem kraljestvu, sedaj pa kraljuje tudi na drugi strani luže.

Na ameriški lestvici Billboard so se Beatlesi kar usidrali na mestu, ki naslovu plošče najbolj ustreza ("h1"), od sedmih tednov na lestvici pa so na enici že kar pet tednov. V tem času se je v trgovinah prodalo kar pet milijonov zgoščenk najnovejšega izdelka. Povemo naj še, da je kompilacija v Združenem kraljestvu postala najbolj prodajan album lanskega leta kljub dejstvu, da je bila tam izdana šele novembra!!!

Za uspeh štirih kuštravcev iz Liverpoola na prelomu tisočletja lahko krivimo predvsem odličen čas izdaje: septembra je šestdeseta obletnica rojstva Johna Lennona spomnila na Beatlese, novembra je bila izdana "1", decembra je svet še bolj pompozno obšla novica o 20. obletnici smrti Johna Lennona. Ob tem, da je njegov morilec "hvala Bobu ™" še vedno za zapahi, pa naj navržemo še samo to, da se je domnevni napadalec Georgea Harrisona (ki ga je napadel skoraj 19 let po napadu Lennona) rešil zapahov zaradi tega, ker je domnevno -- nor.

Če vsem novicam, ki nas spominjajo na Beatlese, dodamo še štikle, ki so bili posneti že v daljnih šestdesetih (od plejade zalezovalskih štiklov, ki vsebujejo besedo love: Love me Do, She Loves You, Can't Buy Me Love, All You Need Is Love, ... do Help, Yesterday, Get Back, Hey Jude, Let It Be in še sedemnajstih), pa nam je lahko jasno, zakaj so Beatlesi še vedno številka 1.

Ali pa pač ne!?

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Zmagovalni ovitek plošče 1 - thumbnail

Zmagovalni ovitek plošče 1