.. / / / 29.12.2009 10:02

Ko vabi na kavo, ni nujno, da misli samo kavo

Moški in ženske smo si različni. Zelo različni. Tako različni, da se večino časa niti ne razumemo prav dobro, vsaj ko gre za začetno fazo spoznavanja dveh osebkov nasprotnega spola. Ženske še posebej rade rečejo nekaj, mislijo pa nekaj čisto drugega. Tako je recimo zanimiv fenomen vabljenja na kavo.

Zadnjič sem po dolgem času srečal znanko, ki ji je bil pred časom všeč nek skupni znanec. Poovprašam jo, kako je kaj z njim in mi je razloži, da se vabilu na kavo ni odzval. Glede na predhodno obojestransko zanimanje enega za drugega in obratno pred vabilom na kavo, sem si lahko predstavljal, da je fante najbrž vabilo na kavo razumel bolj kot: "greva na kafe, k' sva saaam' pr'jatl'a ..."

Povabilo na kavo (lahko) pomeni ...

Ampak seveda temu ni bilo tako. Punci je bil tip tako všeč, da bi z gotovostjo postal oče njenih bodočih otrok, če bi se le odzval tistemu vabilu. Ampak - to kar je ona mislila, on zagotovo ni. Še več, očitno si je vabilo na kavo razlagal zelo zelo drugače.

Kakorkoli, kava gor, kava dol, posvetilo se mi je, da sem tudi sam bil večkrat povabljen na kavo od deklet, ki so mi bile všeč, a se nisem vsakič odzval. Večkrat se mi je zazdelo, da je bilo vabilo na kavo izrečeno bolj iz vljudnosti, ampak, oh, kako sem se motil. Očitno. So me res vse hotele? Uh, koliko zamujenih priložnosti.*

... nekaj čisto drugega

Po drugi strani pa sem tudi sam kdaj pa kdaj kakšno punco povabil na kavo in marsikdaj je bila bolj grenka, kot sem upal. Se je zgodilo tako, da je bila največkrat zgoraj omenjena "saaam' pr'jatl'a" kava.

In tovrstnih kav se samski fantje in punce najbolj bojijo. Ker "saaam' pr'jatl'a" kava je še slabše, kot če te ne pokliče nazaj. Tovrstna kava je lažno upanje, ker ti daje upanje, da mogoče še bo kaj več iz te kave. A ko ugotoviš, da ni nič drugega kot le kava (po možnosti še dobra ni bila), je razočaranje še večje.

Iz zgoraj opisane situacije lahko človek kaj hitro ugotovi, da je vabilo na kavo najslabša možna oblika dvorjenja na tem svetu. Ker če bi človek vedel, da je kava le kava, se ne bi odzval, če bi pa bi bila kava kaj več kot kava, pa bi (najbrž) se. In zgoraj omenjeni fante očitno ni vedel. Hja, ... ko bi človek bil vedež, ne bi bil revež.

Nasvet za konec

Punce, poizkusite biti manj subtilne, ko mislite resno. Tipi ne znamo brat med vrsticami. Nikoli nismo, nikoli ne bomo. Zato stavek: "Bi šel z mano ven zvečer" pove veliko več kot ena šal'ca črne tekočine iz prevretih zmletih zrn rastline kavovca.

Fantje, za lažjo dešifražo žensk kot takih si preberite sledeče članke (in ne mislite, da boste znali brati med vrsticami, nikoli niste, nikoli ne boste):

* kar se zamujenih priložnosti tiče, seveda da me niso vse hotele. Veliko je bilo tudi kav tipa "saaam' pr'jatl'a", ampak o prijateljskih zvezah med (samskim) moškim in (samsko) žensko pa drugič.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Deklica in kava - vir: flic.kr/p/3e1kst - thumbnail

Deklica in kava - vir: flic.kr/p/3e1kst