v rubriki dogodki:
.. / / / 09.01.2005

Elvis je živ!

Elvis Presley. Verjetno ga ni človeka na tem svetu, ki še ne bi slišal za to ime. Žal ga ni več med nami. 8. januarja 2005 bi Elvis praznoval svoj 70. rojstni dan in 50. obletnico izida svoje prve plošče in točno to je bil povod, da so fantje iz skupine Rok 'n' Band, ki v tem letu praznujejo 10. obletnico delovanja, skupaj s slovensko glasbeno legendo Otom Pestnerjem in gosti, organizirali dogodek Kralju v čast.

Dva razprodana koncerta sta med obiskovalce privabila staro in mlado, prve je verjetno privabil Oto Pestner, druge Rok 'n' Band, vsi pa so prišli uživat v poslušanju Elvisovih melodij.

Začeli so Rok 'n' Bandovci s svojimi komadi in priredbami, na oder pa so, kot se za velik koncert spodobi, postavili še veliko skupino spremljevalnih glasbenikov, backvokalistk, violinistk,čelistko, pihalno sekcije, plesalce in plesalke, kar je pripomoglo k dobri tehnični izvedbi in odličnemu zvoku. Sam koncert si je ogledal tudi Kralj, ki je na odru pokazal v beli obleki, s sončnimi očali in obveznimi Elvis gibi. Škoda, da ni kakšne zapel.

V drugem delu je na oder stopil Oto Pestner, ki je s svojim glasom prepeval nekatere Elvisove uspešnice, zelo podrobno se je dotaknil glasbe, ki jo je Kralj ustvaril v času svojega filmskega delovanja. Prav zanimivo je bilo slišati kako Otov glas obvladuje tudi Elvisove melodije.

In ker sta bili dve uri in pol že skoraj mimo, smo ob koncu videli in slišali še skupen nastop Rok 'n' Benda in Ota Pestnerja, z vsemi največjimi uspešnicami kot npr Love me tender, Blue Suede Shoes, Heartbreak Hotel, Suspicious Minds in ostale.

Občinstvo je zahtevalo in dobilo tudi nekaj dodatkov, in Linhartova dvorana je bila na nogah in z glasilkami na odru, kar se v CD ne zgodi prav pogosto. Elvis je živ!

Fotografije (c) Miro Majcen.

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Elvis in Rok - thumbnail

Elvis in Rok