v rubriki dogodki:
.. / / / 16.07.2001

Ambasada Gavioli presents Cocoon

V okviru Svenove agencije, založbe in mobilnega kluba Cocoon se to soboto v Ambasadi Gavioli predstavlja Frank Lorber, še eden izmed tistih, katerih talent je Sven Vaeth opazil že na začetku njihove kariere. Tehno dogodek se povezuje z gostovanjem italijanskega didžeja Cricca Castellija, ki je svojo kariero izgradil v Londonu. Oba artista se glasbeno navezujeta na preostale sete gostujočih didžejev tega večera.

Frank Lorber je pričel vrteti že zelo zgodaj, pri šestnajstih. Pri tem še zdaleč ni edini, toda pravšnja leta in ugodne okoliščine so mu omogočile kariero. Že leta '92 je prevzel rezidenco v frankfurtskem Omnu. Skupaj z DJ Dagom sta naredila sobote v Omnu nepozabne. Dober glas se je hitro razširil, naslednje leto je Lorber dobil prve sete v tujini, Londonu. V letu '94 je kot ključno videl produkcijo. Skupaj s Pascal F.E.O.S. - om je izdal prva dva singla na Explizit Records. Sodelovanje z Jorgom Henzejem (skupaj vrtita tudi tokrat v AG) je rodilo projekt Electronic Home Entertainment v letu 1996. Ob sodelovanju s Tonijem Riosem je ustanovil svojo založbo, Attention Records. Čez dve leti sta z Johannesom Heilom lansirala Projekt 69. V prihodnosti namerava skupaj s Svenom Vaethom odpreti studio v prostorih agencije Cocoon. Kariera Franka Lorberja ni le plod njegovega trdega in vztrajnega dela, ampak tudi karizme in odkrite osebnosti.

V Mezaninu pa medtem poleg stalnega glasbenega sodelavca AG, Paola Barbata, vrti Cricco Castelli, katerega prva ljubezen je didžejanje, in to že od leta 1983 dalje. Leta '90 se je vrgel še v produkcijo lastnih komadov, leto kasneje je odprl založbo Romentertainment Records. V letu '96 je napisal Life is Changing in ga izdal pri založbi Kult Records. Komad je bil preobrat v karieri, postal je masovni hit in Castelli se je odločil nadaljevati v Londonu. Njegov talent je bil opažen, sledili so seti v The Endu, Crossu, Heavnu, Massu,... ter večjih klubih kot so Back to Basics, Cream, The Unity. Pod svoje okrilje ga je vzel klub Cream in mu ponudil sete na Ibizi, v klubih in večerih Manumission, Amnesia, Cafe del Mar, Cafe Mambo, idr. Vrtel je tudi drugje po svetu, v Liquidu v Miamiju, Piper 80, Red Zone, Divina, Paradise,...

Kot producent je izdal več kot 50 plošč in remiksiral več kot 20 komadov. Njegove najbolj opazne produkcije so A day in Copacabana, Thank God it's funky, Life is Changing Again.

Ambasada Gavioli presents Cocoon
Dance Lounge
Frank Lorber
Brother's Yard live!
Jorg Henze
Sputnik

Mezanine
Cricco Castelli
Paolo Barbato

Ambasada Gavioli, Izola 24.00h ' 8.00h, 21. julij 2001

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Frank Lorber - thumbnail

Frank Lorber