v rubriki dogodki:
.. / / / 06.04.2011 09:41

Bonobo Live v Kinu Šiška, 10. 04. 20101

Bonobo s pravim imenom Simon Green, je glasbenik, producent in dj, ki že desetletje razveseljuje, kot sam pravi, z muziko, ki se razpenja med psihadeličnim jazzom in hiphopom. V nedeljo 10. aprila bo s svojo živo zasedbo nastopil v ljubljanskem Kinu Šiška!

Njegovi začetki so tesno povezani z Brightonom, kamor je pribežal z rosnimi osemnajstimi in kjer se je srečal s soul, funk, jazz ter hiphop sceno. Kot delno uveljavljen glasbenik, je s prvimi produkcijskimi poskusi raziskoval področja vmesnega prostora in kombinacije vseh teh žanrov.

Njegovo prvo izdajo so obelodanili pri takrat še neuveljavljeni založbi Tru Thoughts, kjer je leta 2000 izšel tudi prvi njegov album Animal Magic. Že s prvo dolgometražno izdajo je nakazal smer, ki jo razvija skozi desetletje. Kombinacija elektronike, semplov in odigranih akustičnih inštrumentov je privedla do izjemno tankočutnega, mestoma kompleksnega, vsekakor pa edinstvenega izraza, ki je z izdajo Days to Come, privedla tudi do Bonobo Live banda in do skoraj neprekosljivega sodelovanja s karizmatično pevko Bajko.

Seveda ima svoje mesto v diskografiji tudi več kot omembe vreden drugi album Dial M for Monkey, ki nadaljuje Simonovo tradicijo in za začudenje mnogih ostaja izdelek dečka, 'ki ima potihem raje violino kot telovadbo'.

Njegov zadnji, lanski album Black Sands, je bil spet deležen širokega priznavanja in odobravanja iz vseh strani. Morda so kriva tista posebna brenkala, ki zapolnjujejo ozadja, morda je krivo novo, skoraj epsko sodelovanje z Andreyo Triana, gotovo pa je, da komaj čakamo naslednji šus.

Zasedba:

  • Simon Green - bas/klaviature/elektronika
  • Jack Baker - bobni
  • Ciaran O'Rourke - klaviature
  • Ewan Wallace - kitara
  • Mike Lesirge - trobila
  • Andreya Triana tbc - vokal

WarmUP:
Danaja+Borka(s.live)

Lokacija:
Kino Šiška, Trg Prekomorskih Brigad 3, 1000 Ljubljana

Datum:
Nedelja, 10.04.2011, ob 21.00

Vstopnina:
Dijak, študent, upokojenec: 16€ (omejeno število na blagajni KŠ)
Predprodaja - EVENTIM: 20 EUR
Na dan dogodka: 25 EUR

Povezave:
http://www.drumwise.com
http://www.kinosiska.si
http://www.bonobomusic.com

-- za Drumwise in Kino Šiška

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Bonobo Live v Kinu Šiška, 10. 04. 20101 - thumbnail

Bonobo Live v Kinu Šiška, 10. 04. 20101