v rubriki dogodki:
.. / / / 10.09.2013 16:22

Damir Avdić, Pravi človek za kapitalizem

Kino Šiška te dni praznuje svojo 4. obletnico, v okviru katere bo v soboto nastopil Damir Avdić. Ob 20. uri si boste lahko ogledali premiero dokumentarca Pravi človek za kapitalizem, ob 21. uri pa sledi koncert in promocija novega albuma Damirja Avdića.

Damir Avdić še vedno velja za najostrejšega pesnika, kitarista in performeja, njegove zgodbe pa si boste tokrat lahko ogledali s filmskega platna in koncertnega odra.

Sobotni večer se bo pričel s premiero filma Pravi človek za kapitalizem, ki ga je režiral Dušan Moravc. Dokumentarec o Damirju je premiero doživel na festivalu SPFF v Paklenici. Film pripoveduje zgodbo o Damirju, bosanskemu glasbeniku, pesniku in pisatelju iz Tuzle, ki zadnja leta živi v Sloveniji. Film je potovanje med njegovimi knjigami, glasbenimi nastopi, gledališčem in življenjem. Na odru stoji sam s svojo kitaro, poje o vojni, posledicah vojne, kapitalizmu, ljubezni.

Režiser filma Dušan je rojen v Idriji in je bil član punk skupine Kuzle, od leta 2000 pa se ukvarja izključno s filmom.

Po ogledu filma pa bo sledil še koncertni nastop Damirja, kjer bo predstavil svoj nov album, direktno, brezkompromisno, boleče in odrešilno, kot smo ga vajeni.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Damir Avdić - thumbnail

Damir Avdić