v rubriki dogodki:
.. / / / 29.05.2002

dZihan & Kamien v 4ki

Predstavljamo vam sarajevsko dunajski producentski in DJ dvojec dZihan & Kamien, ki se bosta v Sloveniji prvič predstavila v Ljubljani, 1. 6. 2002, v klubu K4, kjer bosta posebna gosta CODE.EP LoungeBox večera. Večre se bo začetek ob 22.uri, vstopnina v predprodaji 2000 SIT v klubu Metropol, na dan dogodka 2500 sit oz. 2300 za studente in s flyerjem.

Vlado Dzihan in Mario Kamien se srečata kot študenta glasbe na Dunaju leta 1994. Vlado prihaja iz glasbene sarajevske družine, kjer je zrastel ob očetovih tolkalih in se hitro razvil v enega najbolj iskanih glasbenikov ex-Jugoslavije. Zgodnje izkušnje dolguje sodelovanju z Goranom Bregovičem pri nastajanju glasbe za Kusturičin film Arizona Dream.

Kot Dzihan&Kamien začneta producirati 1998. Prvi podvig jima uspe s klubskim hitom Der Bauch, mešanico tolkal in orientalskih vibracij, ki ga britanski strokovni mediji označijo kot "epski". Podvig nadaljujeta z naslednjo malo ploščo Code: No Pork Please, ki jo izdata pri lastni založbi "Couch Records". Odziv je zopet fenomenalen in sledi okoli 50 licenčnih izdaj na kompilacijah kot so: Café Del Mar, Break'n'Bossa, Buddha Bar, Beach House, Asia Lounge....

Leta 2000 izdata album Freaks & Icons, ki je razprodan, še preden pride v trgovine. Na njem se prepletajo kolažne slike mističnega Istambula in sodobnega Londona, kjer je bil album posnet.

Nekaj utrinkov iz medijev:
Overload - One of my favourite discoveries of recent years electronic maestros dZihan&Kamien.
Straight no Chaser - The dZihan&Kamien was a highlight in Kruder&Dorfmaister's recent killerset.
DJ magazine - Constantly shifting and morphing through disco, jazz and hiphop all dampened with Persian promise.
Class - "Freaks and Icons" is a funk driven dance album that production wise is sharp enough to cut diamonds.
Melody Maker - Blessed out - electro boogie, the sound Les Rhytmes Digitales would make if they were from Ibiza.
Muzik - Think tranquillity bass, Herbie Hanckok and Herbert lounging about on a sun-kissed pedalo off the coast of Mexico with a large bag of northern lights.

Sledi single Tearoom 2004 in remiks album Refreaked, na katerem se pojavijo predelave producentov kot so: UFO, Fauna Flash, Herbert, Atjazz, Eddy&Dus

Dzihan&Kamien prihajata v Ljubljano v času, ko končujeta drugi studijski album, ki bo izšel nekje septembra in ravno v času, ko nas razveseljuje Vere Remixed, album legendarne Jazz in Soul založbe Verve, kjer sta dZihan&Kamien prispevala remiks klasike Billie Holiday - Don't Explain. Za razliko od producentskega dela ki pogosto izhaja iz jazz elementov in prehaja v ambientalne kolaže, lahko v Ljubljani pričakujemo precej plesno orientiran Nu jazz / House set, močno začinjen z orientalskimi vibracijami.

Povezave
Couchrecords.com

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

dZihan&Kamien - thumbnail

dZihan&Kamien