v rubriki dogodki:
.. / / / 26.04.2009 00:05

Festival za svobodo svetov

V sklopu Shoda za svobodo svetov, ki se ima zgoditi 27. aprila ob 12 h na Trgu OF , se bo v rogovski Dvorani Vzdihljajev 27. in 28. aprila odvil dvodnevni festival.

27. aprila se bodo v Dvorani Vzdihljajev od 21 h naprej zvrstile naslednje skupine:

Nikki Louder, Golliwog in pa Doggy Stones, po koncertu pa bo za pozibavanje skrbel DJ Tito, mc-jal pa bo Mc Sunny Sun.

Kamniški Nikki Louder so trio, ki se giblje v sferah soničnega hrupnega rocka, kitarskih nojzerskih izletov, brezkompromisnega bobnanja in kričečih vokalov.

Zasedba Golliwog iz Kočevja deluje od poletja 1998. V tem času so izoblikovali nekakšen ska-punk slog in zvok glasbe, ki ne kljubuje trendu in pripravili tri demo posnetke: Golliwog S/T (1999), Shake Rattle And Rock (2000), Gandi Fans Against Gun Defence (2001/2002).
Koncertirali so v glavnem po Sloveniji, dvakrat tudi v tujini: Monte Paradiso / Pula (HR) in Arena Beissl / Dunaj (A).
Poleg naspidirane glasbe so jim zelo pomembna besedi1a in ideologija. Ne marajo Mainstreama, Big Biznis založb, ki se grebejo samo za denar in s tem uničijo glasbeno sceno. O tem v glavnem, z merico ironije, govorijo njihova besedila.

Zasedba Doggy Stones je nastala pozimi leta 2005, združuje tri glasbenike vsakega z svojim lastnim izrazom:
Tadej Košir - kitarist, organizator jazz-fusion jam sešnov v etnografskem muzeju in klubu Gromka (Metelkova) in se šola na Celovškem konzervatoriju na jazz oddelku.
Bor Zakonjšek - bobnar + kitarist. Je bobnar tako imenovane nove generacije, ki je na prepihu med jazzom in rockom. Sodeloval je z mnogimi slovenskimi jazz glasbeniki, zahaja pa tudi v alternativne vode.
Nejc Kržič - basist, sigurno eden od najprespektivnejsih glasbenikov mlade qeneracije, saj jih šteje le 1p9 Že zelo mlad je sodeloval v številnih projektih (med drugim stone-rock zasedbo Carnaval), kljub temu pa si vzame čas za komponiranje lastnih skladb.

28. aprila okrog 22 h pa bodo nastopili avstrijski grindcore, metal punkerji Distaste in Anarho Terror.

+ distribucija (v sodelovanju z A-infoshopom)

Za Tovarno Rog

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail