v rubriki dogodki:
.. / / / 22.01.2009 14:27

K4: Rispekt party v spomin Bobu Marleyu

Ekipa RDYO DJs bo 6. februarja v Klubu K4 predstavila prvega iz nove serije večerov RISPEKT! [filgudmjuzik parti], ki bo posvečen 64. obletnici rojstva Roberta Neste Marleya.

Vinilke bodo sukali domači in tuji selektorji, rdeča nit obeh floorov pa bodo roots reggae Bob Marley klasike in njegova zapuščina univerzalnega sporočila miru.
Kot se za RDYO DJs tribute spodobi, se bo spekter glasbene selekcije razširil na vse ritme, ki imajo korenine v jamajški kulturi - od hiphopa, funka in basovsko zaznamovanih breakov do drum.n.bass ter jungle ritmik.

Na velikem »Jammin'« flooru bo domači ROOTS IN SESSION Soundystem v postavi Pier, Fu, Shine in JAMirko predstavil RISPEKT! Bob Marley set, pridružili pa se jim bodo tudi gostje, kolegi iz milanskega TANGOOR Soundsystema (Buba selecta aka DJ Filo, DJ Ekanz in Josef).

Gramofone na malem »Lejdis« flooru bodo tokrat za posladek obvladovale tri ženske DJ selektorke. Domače barve bosta zastopali Fusa (RDYO DJs) in Sensi (Jah Faya Soundsystem).

Sensi je edina slovenska reggae selektorka in aktivistka, ki že leta soustvarja radijsko oddajo Sensi Smile.Iz bližnje soseščine pa nas bo obiskala prva in edina ženska dancehall ter grime didžejka na Hrvaškem, DJ Rea iz Zagreba.

Življenjska zgodba Boba Marleya je edinstvena in prav zato je vpliv njegove glasbe vsak dan večji, njegova publika pa iz dneva v dan številčnejša. Ta glasbeni prerok 20. stoletja je svetu podaril nekaj najboljših pesmi, ki še danes, več kot trideset let po nastanku, služijo svojemu namenu ter ostajajo brezčasne in univerzalne. Po svetu se na njegov rojstni dan odvijajo največje zabave in prav je, da 6. februarja vinilke na gramofone in roke v zrak, Bobu v čast, vržemo tudi mi.

“We're jammin', 
I wanna jam it wid you …
We're jammin', jammin', 
And I hope you like jammin', too”

JAMMIN’ floor:
RIS SOUNDS Fu / Pier / Shine (Rispekt! 2 Bob Marley set)
JAMirko (Reggae DnB / Jungle set)
TANGOOR SOUNDSYSTEM Buba Selecta / DJ Ekanz /Josef  (Milano)

LEJDIS floor:
REA (Jabbaton, Zagreb)
SENSI (Jah Faya Soundsystem)
FUSA (RDYO DJs)

Vizuals:
VJ Rasta on the mouse
+ Petarda Conektor

Vstop:
Do 24h, letak: 6 €
Študent: 7 €
Ostali: 9 €

WWW's:
www.myspace.com/jahfayasoundsystem 
www.myspace.com/rea_profile
www.myspace.com/tangorsound
www.myspace.com/rootsinsession

Za K4 in RDYO

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

K4: Rispekt filgudmjuzik party v spomin Bobu Marleyu - flyer - thumbnail

K4: Rispekt filgudmjuzik party v spomin Bobu Marleyu - flyer