v rubriki dogodki:
.. / / / 20.11.2000

Lawrence Arms in Rampage na Metelkovi

Asian Man Records nam predstavlja enega največjih upov svoje založbe - Lawrence Arms. Trio pod tem imenom nastopa od leta 1999, člani benda pa so že dolgo ukoreninjeni v čikaško punk komuno. Po kaljenju v bendih, političnem street-punk The Broadways, sXe hardcore Baxter in ska-punk herojih Slapstick so se Lawrence Arms močno utrdili v čikaško punk-rock sceno.

Trije talentirani glasbeniki (Brendan Kelly - vokal, bas / Neil Hennessy - bobni / Chris - kitara, vokal) in obenem uspešni študentje filmske umetnosti in jazz performensa so se zbrali februarja lani. Še isto leto so posneli prvenec A Guided Tour of Chicago, ki nas je presenetil z veliko ostre energije in čustvi, prepletenimi z zelo provokativnimi besedili. Samo pol leta kasneje so Lawrence Arms udarili z novim albumom Ghost stories, ki je od oboževalcev prejel odlične kritike.

Na Lawrence Arms se veže še ena zanimivost. BBC jih je uvrstil v dokumentarec o Do-It-Yourself punk rocku v Ameriki. Snemali so ga v legendarnem klubu na 924 Gilman Street v Berkeleyu,CA.

Kot predskupina bo nastopila sveža trboveljska HC/punk zasedba Rampage. Od ustanovitve benda leta '98 do sedaj se je oblikovala podoba benda, od priredb starih hc bendov, preko pogopunka so fantje našli sami sebe in sedaj ustvarjajo svojo, trboveljsko glasbo, s katero poskušajo prebuditi ljudi. Na njih so vplivali bandi kot so: Spermbirds, Youth Brigade, D.O.A., NoMeansNo, SNFU,....

Dogodek se bo zgodil v torek, 28. novembra v Gala Hali (Metelkova mesto) ob 21 uri. Vabljeni!

Za KAPA

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.