v rubriki dogodki:
.. / / / 10.04.2009 00:01

Maskapone in The Mock Saints v Gromki

Kar nekaj let je že poteklo odkar je Gromka veselo poskakovala ob ritmih nemškega ska benda Maskapone, zato je čas da se veseljaki iz Hannovra ponovno vrnejo na njen oder, in to bodo tudi storili - v soboto, 11. aprila - točno pet let in en dan po svojem uspešnem, prvem nastopu na njem.

Začetki Maskapone ležijo nekje v devetdesetih, začelo pa se je z vsega tremi člani, ki so se poimenovali The Skam. Vendar pa ni ostalo samo pri tem, kajti število članov The Skam je rastlo in rastlo in se odebelilo na osem »norih« somišljenikov, ki so neizmerno uživali v igranju ska ritmov. Nekaj članov se je sicer zamenjalo – v katerem bendu pa se se ne?!, - vendar je preostanek vztrajal v iskanju vedno novih avantur, ki jih ponujajo žlahtni ska ritmi in turneje v natlačenem kombiju vsepovprek po Evropi, in se tako uspel ohraniti vse do danes. Vmes so izdali še dva albuma, split album z italijanskim bendom Enjoint in sodelovali na številnih kompilacijah. Njihov prvenec Heroes, beer and broken hearts že v svojem naslov natančno opisuje Maskapone v celoti. Predstavlja njihovo bit in bistvo. Tukaj so, da se imajo fajn in, da z nami delijo še svoje misli in svoje srce. Vse to pa nadgrajuje še njegov naslednik New blood for the masses.

The Mock Saints, ki jih Maskapone pripeljejo s seboj kot predskupino so nekakšen podaljšek benda, saj so nastali kot produkt selitve enega izmed članov v Duisburg. Daleč od Hannovra je kitarist Sebstian našel novo ekipo, ki je punk združila z reggaejem, rokom, folkom. Mlada ekipa bo tokrat prvič preizkušala kvalitete in pasti turneje.

Vstopnina: 7€

Za klub Gromka

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat