v rubriki dogodki:
.. / / / 12.07.2009 13:01

Mini Hardcore festival na Metelkovi

Comeback Kid, Have Heart, Defeater, Rise and Fall in Shipwreck A. D. bodo v torek, 14. julija obiskali Gala Halo na Metelkovi.

Ko sta Andrew Neufeld in Jeremy Hiebert, člana benda Figure Four leta 2002 začela s stranskim projektom po imenu Comeback Kid, niti v sanjah nista pomislila, da bosta v enem od najvplivnejših novodobnih hardcore bendov našega časa. Od leta 20002 so Comeback Kid tako izdali 3 albume (>Turn It Around<, >Wake The Dead<, >Broadcasting<), preturali ZDA, Kanado, Evropo in Japonsko ter postali vodje novega vala hardcore bendov, ki so se po njihovih stopinjah vzpeli na odre.

Leta 2006 je pevec Scott Wade zapustil bend in tako je kitarist Andrew Neufeld prevzel petje. Sedaj zvenijo še bolj jezno in temačno, po besedah mnogih pa so svojo glasbo dvignili še na višji nivo. Kdor je kdaj videl Comeback Kid v živo, ve, da so brezkompromisni. Njihova prezenca na odru in glasba, ki jo ustvarjajo pa sta dokaz, da so nekaj posebnega.

Bostonski Have Heart so presenetili svet hardcore glasbe. Po tem ko so izdali demo in EP, so podpisali za založbo Bridge Nine Records in leta 2006 posneli svoj prvi album, ki nosi ime "The Things We Carry". Od takrat dalje, Have Heart nosijo svojo jezo in agresijo s pametnimi besedili in srcem po svetu. Energični nastopi in strast, ki jo kažejo na odru pa so jim prinesli status enega najbolj divjih bendov danes. Leta 2008 posneti in izdani album "Songs To Scream At The Sun" postavlja nove trende v hardcore glasbi, Have Heart pa katapultira med sam vrh današnje hardcore scene. Bend gradi na pozitivnosti svoje domače scene in bendov kot so Bane in In My Eyes, ne branijo pa tudi vplivov bendov kot so Unbroken in Trial. To je za Have Heart poslovilna evropska turneja, saj se šušlja, da bodo v jeseni tega leta člani odšli vsak na svoja pota.

Shipwreck AD predstavljajo novo generacijo in upe hardcore scene iz Merrimack Valley-a. Iz te iste scene izhajajo bendi kot so Converge, Cave In, Ten Yard Fight ter mnogi drugi. Shipwreck AD poganja prezir do modernega človeka in sovraštvo do tega kar predstavljamo v tem trenutku in času. Poosebljajo enako jezo, ki je vodila bende kot Integrity, Ringworm, in Merauder do legendarnega statusa v hardcoreu. V letu 2006 so Shipwreck AD izdali svoj prvi 7"EP na Deathwish Inc. ter začeli navduševati kritike. Njihov prvi celovečerni album pa je izšel novembra 2007 in nosi ime "Abyss."

Defeater, ustanovljeni v Bostonu leta 2004, igrajo strasten hardcore, z veliko več kot samo mosh deli. Njihova strast je prevzela tudi ljudi na Bridge 9 Records, saj so jih že po poslušanju demo posnetkov takoj vzeli med svoje varovance. Njihova glasba spominja na hardcore velikane Botch in Modern Life Is War, medtem ko so njihova besedila pod vplivom bolj anagžiranih bendov kot so Fugazi. Defeater kljub temu niso band, ki bi koprial od drugih. Svojo glasbo jemljejo resno in s srcem. Njihova angažiranost je neverjetna. Po ZDA turajo s kombijem, ki so ga predelali, da deluje na rastlinsko olje, njihovi cdji pa so lično spravljeni v papir, ki je 100% recikliran. Ni kaj, na obzorju je nov bend, ki nam bo poslepšal sedenje ob cd playerju ob branju pametnih besedil, na koncertih pa nam bodo odpihnili ušesa in nas silili, da razmišljamo s svojo glavo.

Belgijski hardcore junaki Rise And Fall igrajo temačen in kot mnogi pravijo >evil< hardcore. Po besedah mnogih so eno od najbolje varovanih skrivnosti današnje hardcore godbe. Njihovo prisotnost na sceni so opazili tudi na Deathwish Inc. Še ena poslastica za že tako sladek večer.

Za Dirty Skunks

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat