v rubriki dogodki:
.. / / / 26.02.2001

MKNŽ: Karate

Karate. Trije člani. Vsak z edinstveno perspektivo na življenje, učenje, dosežke, s tem pa vpliva na ostale in nanj vplivajo ostali. Tri različne vrste punk roka v svojih koreninah. Učenje jazza, klasike in bluesa. Ena vizija, en napredek, ena odločnost: četrti "full-lenght" album "unsolved". MKNŽ Ilirska Bistrica, torek v torek 13.03.2001!

Geoff Farina je imel med eno od osmih ameriških turnej lekcije fizike od ex-člana Karate Eamonna Vitta. Ta študij se je izkazal za usodnega, saj je Geoff naredil načrt za kitarski ojačevalec, ki ga je uporabljal za snemanje pri nekaterih lastnih projektih, The Secret Stars. Sedaj stoji v snemalnem studiu v The Grange, življenjski/delovni prostor, spremenjen iz stare Grange Hall (zgrajene leta 1878 na Rhode Islandu); uredili so ga Geoff in drugi Secret Star član, Jodi Buonanno.

Geoff je leta 1998 izdal tudi svoj solo album. Drugi solo album , Reverse Eclipse, je bil v času pisanja tega teksta v procesu nastajanja, izdan pa naj bi bil zgodaj leta 2001. Na tem albumu kot gost nastopa tudi Josh La Rue iz The Sorts. Če poslušate dovolj dobro, lahko slišite celo Geoff-ov Pennsylvanijski naglas.

Gavin McCarthy se je leta 1992 preselil v Boston in se vpisal na bostonsko univerzo. Leto pozneje so on, Geoff in nekdanji basist Eamonn Vitt ustanovili Karate. Decembra 1993 so imeli svoj prvi koncert, naslednjega leta pa je izšel njihov singl Death Kit.Po petih singlih, treh "full-length" albumih in neskončnih koncertih, Gavin še vedno najde čas za Karate in študij; nedavno je končal dimplomo, ki jo je začel pred skoraj desetletjem. Nekoč bo mogoče znan kot "profesor McCarthy".

Jeff Goddard je po legendi zrasel na mahnem otoku blizu obale Maina. Kot majhen otrok se je naučil jadrati po Atlantiku ter sekati drevesa za gretje družinske koče. A pomirjevalni toni žage niso bili dovolj, zato se je Jeff leta 1993 preselil v Boston in se vpisal na študij klasične glasbe pri New England Conservatory of Music. A bostonska punk rock scena ga je premamila. Jeff je igral bas v nekaterih najbolj vplivnih bostonskih skupinah, kot so Moving targets, Jones Very in The Lune. Poleg tega je velikokrat nastopil z rogom s Come, The Ivory Coast, in Push Kings, če omenimo samo nekatere. Leta 1995 se je Jeff pridružil Karate, ki je s tem postala štiričlanska skupina; tako je lahko Eamonn, ki je bil sprva basist, igral drugo kitaro. Jeff, Gavin in Eamonn so bili tudi člani skupine Run for Tin. Eamonn je leta 1997 zapustil Karate, da bi se posvetil medicinski kareri.

Za MKNŽ

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Karate - thumbnail

Karate