v rubriki dogodki:
.. / / / 27.01.2011 15:10

Mr. VonTone, Joko Ono in Fortaste na Keglbanu

V svežem novem letu AKD Pizdun nadaljuje s koncertom v Keglban klubu Senovo. Iz slovenske metropole bo gostil dve skupini. Rock zasedba Mr. VonTone je mlada skupina, ki vam bo ponudila kvalitetno absorbiranje avtorskih zvokov. Posnet ima že studijski zapis - DEMO, ki vam ponuja 25 minutno uživancijo štirih komadov. Kot drugi iz Ljubljane se bodo predstavili punkerski Joko Ono. To je bivši bend Intimn Frizurn, ki pa je svojo zvrst malce spremenil in dodal ženski vokal. Kot tretji bodo nastopili še domačini Fortaste. Alternativni bend, ki ne samo v Posavju, ampak tudi v Sloveniji in drugod, ponuja več dobre glasbe za vse energične dušice.

Mr. VonTone, Joko Ono in Fortaste
KDAJ: 29. 1. 2011 ob 20h
KJE: Keglban klub Senovo (Bazen Senovo), Bohorska cesta 11, 8281 Senovo

Vstopnina: 2€
Organizator: Akd Pizdun in MC Krško 
Dogodek na Facebooku: http://www.facebook.com/event.php?eid=182071188470865

Mr. VonTone

Rock skupina Mr. VonTone prihaja iz Ljubljane. Njihov zvok bi lahko uvrstili med marsikaj. Od Pearl Jam in Deftones do Faith No More… Dovršen zvočni zapis, imenovan DEMO, so ustvarili leta 2010, s pomočjo Petra Žerovnika. To je njihov prvi posnetek, ki vsebuje 4 avtorske skladbe: Waterfall, Monsters, A Warm Welcome To Progress in Lavender. Dolžina albuma obsega 25 minut in ponuja resnično dobro produkcijo. Brezplačno si ga lahko prenesete na: http://mrvontone.bandcamp.com/. Mlada kvalitetna zasedba je že ogromno naredila na samopromociji, zato ne čudi, če ste že slišali zanjo. Če pa še niste, vam ne preostane drugega kot da pridete na njihov koncert.

Myspace 
Facebook
BandCamp (free download)

Joko Ono

Joko Ono je sveža ljubljanska punk zasedba. Odigrala je že nekaj koncertov, med katerimi gotovo izstopa njihova vloga predskupine na koncertu slavnega Jella Biafria (ex. Dead Kennedys) z The Guantanamo School of Medicine v Kinu Šiška. Bend je sestavljen iz bivše uveljavljene zasedbe Intimn Frizurn (člani Žiga Rangus, Žiga Kranjc in Igor Iskra), ki so se po neuspešnem iskanju za vokalom, podali v druge glasbene vode, povabili pevko Živo Zidar, ji v roke posadili mikrofon in kričanje se je pričelo. Njihov zvok bi lahko opisali kot klasičen punk s pridihom osemdesetih let. Kratke skladbe, enostavni kitarski rifi… Joko Ono vam ponudijo hitrost, energičnost, močan vokal in kar je seveda najpomembnejše: žensko na čelu. 

Myspace
Facebook
You Tube

Fortaste

Na ledeno trgatev bodo prišli domačini Fortaste! Alternativna skupina, ki v Posavju in Sloveniji ponuja višji rang kvalitete, energičnosti in melodičnosti, ima za seboj že precej nastopov, zmag na natečajih in nekaj nastopov po Evropi. Ta ansambel, ki prihaja iz okolice Krškega igra alternativni funk/rock/metal. Zvočno je zelo blizu ameriški skupini Primus. Že od samega začetka stremi k temu, da preigrava izključno avtorsko glasbo. Novembra 2009 so izdali prvenec z naslovom Take One Pill of Illusion, ki so ga predstavili tudi v tujini in sicer v Franciji ter v Belgiji. Nastopali so tudi po slovenskih klubih ter na nekaterih večjih festivalih. Na Rock Otočcu 2003 so bili izbrani za najbolj inovativen bend, obiskali so Firence in tam sodelovali na dvodnevnem festivalu Suoni nella notte. Igrali so tudi v Bosni na festivalu Heineken, v zagrebški Močvari, po Italiji, Franciji in Belgiji. Skupina je nastala leta 2001, 2002, po razpadu popularne skupine S.F.U., ko sta basist Roman Milek in bobnar Robert Šmajgl, pričela z iskanjem kitarista. Spotaknila sta se ob Eneja Mavsarja, ki je poleg kitare prispeval še drugi vokal. Njihov prvi nastop se je zgodil v klubu Metulj, v Bistrici ob Sotli. V nadaljevanju je prišlo do menjav bobnarja, na koncu pa je ostal le še basist, gonilni član. Po krajši pavzi je srečal bobnarja Primoža Benje in kasneje se jima je pridružil še kitarist Luka Gramc, ki so ponovno oživeli skupino Fortaste, in ostajajo v takšni zasedbi. 

Myspace
Facebook

-- Za Keglban klub Senovo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Mr. VonTone, Joko Ono in Fortaste na Keglbanu - plakat - thumbnail

Mr. VonTone, Joko Ono in Fortaste na Keglbanu - plakat