v rubriki dogodki:
.. / / / 28.11.2000

Polyplush Cats in Dare Dare Devil

V petek, 8. decembra, bodo v bistriškem MKNŽ priredili Anti-AIDS koncert s skupinama Polyplush Cats iz ZDA in Dare Dare Devil iz Francije, kar pomeni, da se obeta prava anti-AIDS-rokenrol-veselica.

The Polyplush Cats prihajajo iz Washingtona. Ljudi od obale do obale (ZDA) opominjajo na to, da je rock-n-roll še vedno zelo živ. So hiter rock-n-roll bend, poln energije. Skupino tvorijo: Catherine Terranova - bas in vokali, Scott Garrish - kitara, in Eric Surratt - bobni.

Prvi nastop so imeli v Washingtonu marca 1995. V naslednjih treh letih so igrali na številnih koncertih v Marylandu, New Yorku, Severni Carolini, Virginiji in Washingtonu. Leta 1997 so izdali svoj prvi full-length CD, It's a Rock-n-Roll Party, ki razkriva veliko o skupinini osebnosti. Leta 1998 so se odločili, da tudi ostale ZDA potrebujejo nekoga, ki jim bo pokazal, kako se zabavati in kako imeti rock-n-roll zabavo. Tako so imeli oktobra 1998 turnejo po celotnih vzhodnih ZDA. Imeli so 45 nastopov v 24-ih državah. Turneja je trajala deset tednov in pol, zadnji koncert je bil v Washingtonu. Januarja 1999 so izdali CD, ki je vseboval 6 pesmi: In It For The Money. Marca so štartali na turnejo po celotnih ZDA, da bi zadovoljili narod, ki je pozabil na rock-n-roll. Turnejo spomladi 1999 zaznamuje 45 nastopov v 26-ih državah v desetih tednih, od Atlantika do Pacifika. Sledeče poletje so igrali na koncertih v domačem okolišu in pisali nove pesmi. Oktobra so se odpravili na zahod. 42 nastopov v 26-ih državah.

Da bi zaključili leto 2000, so se vrnili v studio in posneli 7 novih pesmi ter izdali svoj tretji CD, "Drivin It Home".

Dare Dare Devil so nastali v Orléansu v Franciji. Skupina se inspirira v mednarodnih punk-rock in garage scenah. Devil Dogs, New Bomb Turks, Punk'77 so nekatere stvari, ki jih navdušujejo. DDD so igrali po celotni Franciji od najhujših barov do legendarnih prizorišč, kot so Le Gibus v Parizu, zažgali pa so tudi belgijske odre februarja 2000 ter slovenskega avgusta 2000. Bili so predskupina skupinam kot so Electric Frankenstein, Hellacopters, Oblivians, New Bomb Turks, TV Killers, Zen Guerrilla, Man or Astroman? ...

Po večih CD semplih je produkcija Banana Juice iz Rennesa producirala prvi CD (13 pesmi): Jerk your Brain off!, leta 1998 pa še drugega: Faster KillKill Jell-O-Matic (14 pesmi), ki je izšel marca 2000 na CD in LP (Tripsichord distribution).

Energični rock-n-roll z Biafrovim vibratom na vokalu daje DDD rokerski stil na albumih. DDD vas bodo totalno navdušili! Zabavna ekplozija na odru. DDD so pripravljeni na decembrsko turnejo z The Polyplush Cats! Poleg Weak, Exxon Valdez, Gasolheads, TV Killers itd. so DDD eden najbolj reprezentativnih ambasadorjev francoske rock scene. Zasedba: Mercedes Beun - kitara, Said Bentfornothing - bas, Blutch Starskinson - vokali in kitara, JéJé Alain - bobni.

Foto: Sam Holden

Za MKNŽ

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.