v rubriki dogodki:
.. / / / 01.10.2004

Potujoči teater Hasije Borić: Feral Tribune Cabaret

V nedeljo 3. oktobra ob 20. uri bo v okviru festivala Mesto žensk v MGL gostoval Potujoči teater Hasije Borić s predstavo Feral Tribune Cabaret. Hasija Borić je bosenska igralka, ki je med vojno v Bosni živela na Dunaju, kjer je sodelovala s tamkajšnjim Volksteatrom.

Predstava pa je nastala kot nekakšna lepljenka člankov, ki jih je v tem času izrezovala iz znanega splitskega časika Feral Tribune, in ponuja satiričen in pretresljiv pogled na balkansko vojno.

Razen igralke nastopa samo še glasbenik, tako da v dobri uri sama preigra, po njenih besedah, okoli trideset različnih likov od Miloševića in Tuđmana do "navadnih" smrtnic in smrtnikov. To seveda zahteva virtuozno sposobnost hipnega ?vživljanja? in tudi prefinjen jezikovni posluh, saj v predstavi upodablja osebe vseh treh vpletenih strani - hrvaške, bosenske in srbske.

Zaradi kontroverzne teme je igralka dolgo zaman iskala koga, ki bi režiral predstavo, na koncu pa si je nalogo upala sprejeti mlada režiserka Tanja Miletić Oručević. To in pa dejstvo, da velja Cabaret za eno najboljših bosenskih predstav prejšnje sezone, obeta zanimiv kulturni dogodek, ki se nas še kako tiče.

Jaka Andrej Vojevec - avatar

Jaka Andrej Vojevec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

Cabaret Hasije Boric - thumbnail

Cabaret Hasije Boric