v rubriki dogodki:
.. / / / 27.03.2009

Multiball, Guadalajara in Elvis Jackson v Celju

Multiball, Guadalajara in Elvis Jackson bodo nastopili v soboto, 28. marca, v dvorani Celjskega doma.

Ambicija po ustvarjanju, pozitiven pogled na svet, neskončna želja po koncertiranju, vse in še več, so besede s katerimi bi lahko opisali celjske punk rockerje Multiball. V vsej sivini slovenske glasbene scene, so Multiball nedvomno ena izmed svetlih izjem, katere prepoznavnost presega meje naše majhne Slovenije. Znani predvsem po energičnem živem nastopu, imajo za sabo lepo koncertno kilometrino tako doma kot v tujini, ko so med drugim nastopali ob boku Bad Religion, The Beatsteaks, Dinosaur JR, Far from finished, Strung out, Good riddance, ...V mesecu februarju so s pomočjo novega slovenskega mesečnika RSQ, izdali dolgo pričakovano, že tretjo ploščo. Bend, ki deluje od leta 2001, je svojo novo ploščo pripravljal zadnji dve leti. V tem obdobju je nastalo 25 skladb, od katerih je na plošči, po mnenju Multiball predstavljen ducat najboljših. Naslov plošče "The days that follow ...", ponazarja celotno zgodbo benda in nedorečeno prihodnost. Multiball menijo da je glasba živa tvorba in se z leti spreminja. Na tokratni plošči se fantje počasi odmikajo od tipičnega melodičnega punk rocka, ki je bil značilen za prvi dve plošči in se rahlo spogledujejo z različnimi tokovi v žanru punk rocka in rocka.

Prva aktualna pesem iz plošče ima naslov "Thin rope". Zanjo je bil posnet videospot v sodelovanju z režiserjem Milošem Radosavljevićem in direktorjem fotografije Milošem Srdićem. Trenutno ga lahko zasledite v MTV- ROCK CHARTU in na vseh boljših slovenskih Tv postajah. Ogledate si ga lahko tudi na njihovih predstavitvenih spletnih straneh na Facebook-u in Myspace-u.

V prihajajočih mesecih tako ne bo manjkalo koncertov na katerih bodo "ružili" Multiball.. So eni izmed redkih pri nas, ki imajo podpisane pogodbe z booking agencijami. KURZ/Rock Vibe in Arcadia agency, ki skrbita za njihove koncerte doma in v tujini, že pripravljata kopico koncertov na katerih bodo nastopili sami ali ob boku nekaterim svetovno znanim skupinam. Pomladi in poleti bo njihovo koncertiranje omejeno predvsem na Slovenijo in Avstrijo, v jesenskih mesecih pa se obeta še mednarodna izdaja plošče, ki bo podprta z manjšo evropsko promocijsko turnejo in malce obsežnejšo avstrijsko "Punk is dead" turnejo. Po prvih dveh ploščah "At last!" in "Endless journey" so Multiball spet tukaj in v dneh ki prihajajo, pripravljeni na vse ali nič.

Guadalajara, ki so najbolj popularen avstrijski ska band, prihajajo iz avstrijskega dela Štajerske, natančneje iz mesta Feldbach, z igranjem pa so začeli že leta 1998. Igrajo mešanico ska glasbe, swinga in punka, njihovi energični nastopi pa so zagotovilo za prekleto dober žur. Dokaz za to je tudi petnajsttisoč glava množica, ki se je zbrala na njihovem lanskoletnem nastopu na festivalu Nova Rock. Poleg tega festivala so igrali še na ostalih velikih avstrijskih festivalih, kot so Donauinsel Fest, Frequency, 2 Days A Week ... Leta 2002 so izdali prvenec "All You Can Dance" inleta 2005 še drugi album "Trampled Pathways", s katerim so se dokončno uveljavili v Avstriji. Obema studijskima izdajama so leta 2006 priložili še live DVD iz njihovega koncerta v graškem klubu PPC.

Lansko leto so Guadalajara izdali svoj tretji studijski album, ki so ga poimenovali "Weapons of mass seduction". Promocijska turneja je zajela celotno Evropo in še vedno traja.

Elvis Jackson so nedvomno posebna rock skupina, ki je svoj lasten glasbeni izraz skozi desetletje razvijala s pomočjo ska, punk, rock, metal, hard core in reggae vplivov. Vse od svojega nastanka, konec leta 1997, so razvijali imidž osvobojen ozkih oznak ter vedno iskali in podajali samosvoj pogled na glasbeni svet. V tem času so posneli tri kvalitetne albume in več video spotov. Nase so dodobra opozorili tudi izven Slovenije, predvsem zato, ker se ponašajo z odličnimi, nepozabnimi, živimi nastopi in pozitivno energijo.

Za Rock the City

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

koncertni plakat - thumbnail

koncertni plakat