v rubriki dogodki:
.. / / / 05.02.2001

Radyoyo Fully Loaded: DJ Swing

V soboto, 10.2. bo gost večera Radyoyo v ljubljanskem SubSub-u DJ Swing - londonski DJ, ki je leta 98 prejel prestižo MOBO nagrado za najboljšega klubskega DJ-ja v Veliki Britaniji. Za gramofoni ga bosta tudi tokrat dopolnjevala Radyoyo rezidenta - Fu in Zeds.

. / DJ SWING
DJ SWING je londonski r.n.b / street soul / hiphop DJ, ki je svojo pot začel kot čan Live To Break breakdance kruja, DJ-jati pa prvič poskusil konec 80-ih. Najprej je dolgo vrtel na 'hišnih' zabavah in postopoma napredoval do klubskega nastopanja - dolgo je bil rezident Fridge Bara v Brixtonu (London), kasneje pa je fural večer Slow Motion v klubu Maximum, ki je bil v tistem času najbolj hype hiphop večer v Londonu. Jazz-funk band Working Week je bil tisti, ki je DJ Swinga popeljal na Japonsko, Švico, Italijo, Nemčijo, Španijo, njegovi redni nastopi pa obsegajo vse bistvene londonske klube (npr. Home, Fabric, Ministry Of Sound, Hanover Grand, Jazz Café, Camden Palace, The End...).

DJ Swing je štiri leta delal za velikanko BMG/RCA, kjer je vodil njihov r.n.b & rap oddelek in skrbel za promocijo artistov kot so: SWV, Wu Tang Clan, Mobb Deep, Yvette Michelle, Jade, Omar, Alkaholics, TLC in drugih. L. 97 se je pridružil legendarni hiphop založbi Tommy Boy, kjer skrbi za klubski r.n.b & oddelek in artiste kot so: De La Soul, Prince Paul, Screwball, D.I.T.C., DJ Tonny Touch in druge.

Na severno-londonski radijski postaji Choice FM ima DJ Swing vsako soboto popoldne enourni mastermix program, leta 98 pa je bil nominiran za prestižno MOBO (Music Of Black Origim) nagrado (kategorija best club DJ) in v hudi konkurenci (nominirani so bili tudi FatBoy Slim, The Dreem Team in Trevor Nelson) tudi zmagal. Nagrada za najboljšega angleškega klubskega DJ-ja mu je odprla mnoga vrata - od takrat je vrtel v Braziliji, Parizu, Južni Afriki, Shanghaiju, Hong Kongu, Tokyju, New Yorku in na turneji MTV Azija (med drugim tudi na Tajskem in Taiwanu).

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Rady - thumbnail

Rady