v rubriki dogodki:
.. / / / 28.07.2009 23:24

Repetitor in We Can't Sleep At Night v Beltincih

Repetitor in We Can't Sleep At Night se bodo v četrtek, 30. julija mudili v Ambasadi v Beltincih.

Repetitor začnejo nekje v zgodnjih 2000-ih kot duo, konec leta 2005 pa se bobnarki Mileni Milutinović in kitaristu Borisu Vlastelici pridruži basistka Ana-Marija Cupin in od takrat gre njihova pot strmo navzgor.

Igrajo mladosten, energičen post pank s srbskimi besedili, ki hipoma spominja na zgodnje Sonic Youth ali Pixies, hrup trojice zabrede tudi v vode kakšne Nirvane, vse skupaj pa je zapakirano v balkansko rokenrol tradicijo, ki pa močno sili iz povprečja. Poleg bendov kot so Petrol in Nežni Dalibor se jih uvršča v t.i. »novo srpsko sceno«, ki je v zadnjem času postala sinonim za inovativno in svežo glasbeno produkcijo na prostoru rajnke juge.
Kljub svoji mladosti Repetitor že doživljajo velike uspehe širom naše bivše države, med drugim so zmagovalci Art&Music festivala 2007 v Puli, za sabo imajo odmevne nastope v Zagrebškem Ksetu, Splitskem Quasimodu, beograjskem podtalju, ljubljanski Menzi pri koritu in še marsikje, nazadnje tudi na Novosadskem Exitu. Slovijo kot odličen live bend, ki ne varčuje z energijo in rokenrolovskim zanosom, s katerim pustošijo po odru. Glede na njihovo pojavo nas prešinejo misli, da je Boris ''bolj suh od stojala za mikrofon, Ana-Marija manjša od bas kitare, ter Milena žensko prenežna za bobne'' a že po prvem komadu se izkaže da nam je takšnih predsodkov lahko samo žal.
Leta 2008 so izdali svoj prvi studijski album Sve što vidim je prvi put, pred tem pa še singel Ja. Album je bil posnet v Puljskem studiu Partyzan in je bil kritiško izjemno dobro sprejet, enotno pa je tudi mnenje, da je Repetitorje treba poslušati in gledati v živo.

Od leta 2005 naprej so We Can’t Sleep At Night prekrižaril slovensko klubovje ter bili v letu 2006 del klubske karavane Radia Študent, v sklopu katere so potrdil status zasedbe, ki s svojim brezskrbnim pristopom zmore razgibati glave in telesa obiskovalk in obiskovalcev njihovih koncertov.

Za Ambasado

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Repetitor /foto: Srdjan Veljović - thumbnail

Repetitor /foto: Srdjan Veljović