v rubriki dogodki:
.. / / / 07.12.2011 09:54

Requiem proslavljajo 18 let v Kinu Šiška

Ob 18. obletnici ustanovitve skupine Requiem in skorajšnjem izidu albuma pripravijajo koncert v ljubljanskem Kinu Šiška. Ta se bo zgodil 10. decembra 2011 ob 21h, po gostih Evil Eve in Shutdown pa bodo Requiem na odru v živo predstavili skladbe z novega albuma in nanizali tudi skladbe starejšega datuma, ki jih njihovo zvesto občinstvo že pozna - vključno s hitom Stare device seveda,. Tako bo koncert trajal vse do polnoči in ljubiteljem trše glasbe prinesel nepozaben večer

Single Slovenska je bil jesenski uvod v skorajšnji izid albuma Fallen Angel skupine Requiem. To bo sicer 5. studijski album te zasedbe. Pesmi so večinoma v angleščini, zraven pa so dodane 4 pesmi v slovenščini. Potem ko so obredli številne odre domačih in tujih motozborov, so se zaprli v studio in pripravili material, zdaj pa je na vrsti le še finalizacija, so povedali.

Zasedba Requiem je imela pred štirimi leti v Postojni poslovilni koncert. V to, da se sploh poslovijo s scene na tak način, jih je prepričal zdajšnji bobnar Miha Nedoh. Ker pa je koncert, katerega so Requiem odigrali brez vsakršnih pričakovanj, izpadel enkratno, so se naposled odločili, da nadaljujejo glasbeno pot.

A se je kmalu spet zapletlo - želeli so pripraviti poseben projekt, pri katerem bi izdali dvojni album, prvi del v slovenščini s pevcem Primožem Romšakom, drugi del pa v angleščini s pevcem Sergejem Škofljancem. Potem se je sredi snemanja Primož odločil, da se z glasbo ne bo več ukvarjal in zasedba se je odločila, da pripravi kombinacijo že pripravljenih posnetkov s pevcem Sergejem.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Requiem proslavljajo 18. obletnico in predstavljajo ploščo Fallen Angel - 10. decembra 2011 v Kinu Šiška - thumbnail

Requiem proslavljajo 18. obletnico in predstavljajo ploščo Fallen Angel - 10. decembra 2011 v Kinu Šiška