v rubriki dogodki:
.. / / / 05.04.2011 06:51

Rundek Cargo Trio danes v Kinu Šiška

Darko Rundek, ikona legendarne novovalovske skupine Haustor, glasbenik, filmski igralec in vsestranski umetnik, se bo jutri, 5. aprila, ob 21. uri slovenskemu občinstvu premierno predstavil v novi, intimnejši Rundek Cagro Trio verziji ob izidu izjemnega albuma Plavi avion.

Darko Rundek je eden najbolj priljubljenih glasbenikov z območja nekdanje Jugoslavije. Po selitvi v Francijo je posnel dva albuma z zasedbo Rundek Cargo Orkestar, ko pa je zaključil s povezanima turnejama z orkestrom, se je odločil uresničiti svojo dolgotrajno željo, da bi ustanovil trio. Prvi album tria Rundek Cargo, “Blue Airplane” (Modro letalo), je založba MENART – Zagreb izdala novembra 2010.

Številčno manjšo, izrazno pa bogatejšo novo inkarnacijo Rundekovega Cargo projekta sestavljajo:

  • Darko Rundek - kitara, ukulele, glavni vokal
  • Isabel - akustična/električna violina, efekti
  • Dušan Vranić – klavir, harmonika, tolkala, ukulele, sampli, spremljevalni vokali

Prvi album Rundek Cargo Tria, “Blue Airplane” (Plavi avion), je novembra 2010 izšel za založbo Menart-Zagreb. Pesmi se izmikajo običajnim strukturam in raziskujejo bolj odprta, improvizirana pripovedovalska območja. Ohlapni aranžmaji puščajo prostor, ki ga trojica glasbenikov subtilno polni s svojimi, včasih ekspresivnimi, včasih kontemplativnimi izrazi.

Rundek je eden najbolj priljubljenih glasbenikov z območja nekdanje Jugoslavije. Po selitvi v Francijo je posnel dva albuma z zasedbo Rundek Cargo Orkestar, ko pa je zaključil s povezanima turnejama z orkestrom, se je odločil uresničiti svojo dolgotrajno željo, da bi ustanovil trio. Album "Blue Airplane" je izjemno uspešen tako pri kritikih kot poslušalcih, zagotovo pa je privabil tudi novo občinstvo.

To nenavadno in impresivno glasbeno potovanje bo zagotovo pravo odkritje letošnjih evropskih poletnih festivalov, koncertnih dvoran in klubov, saj trio Rundek Cargo nikogar ne pusti hladnega. Njihova glasba z združevanjem najboljših elementov balkanskega zvoka z evropskih bluzom ter nadčasnim ustvarjalnim zanosom navdušuje tako stare kot nove publike ne glede na lokacijo.

Vstopnina 20 EUR na dan dogodka.

-- za Kino Šiška

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Rundek Cargo Trio v Kinu Šiška - 5. april 2011 - thumbnail

Rundek Cargo Trio v Kinu Šiška - 5. april 2011