v rubriki dogodki:
.. / / / 15.04.2009 00:13

StrojMachine v Cvetličarni v Ljubljani

V četrtek, 16. aprila bo zasedba StrojMachine v ljubljanski Cvetličarni izvedla promocijo plošče »Vacuum« in premierno predstavila videospot njihove uspešnice »Lets Went«.

Člani kolektiva StrojMachine bodo zabrisali meje med občinstvom in njimi tako, da bodo prostor v Cvetličarni skupaj z gosti spremenili v slikarsko ploskev, integrirano svetlobno vizualno projekcijo in konstrukcijo z odsluženimi instrumenti, s katerimi so in bodo izvabljali hipnotične prvinske ritme in melodije. Posebna prostorska in avdio instalacija bosta spremenili prizorišče v pravo »postindustrijsko« talilnico obogatenega zvoka!

ReKonstrukcija Cvetličarne za potrebe njihovega nastopa bo plod enajstletnih izkušenj, ki so jih nabrali doma in po svetu, ko so kot pleme The Stroj uživali v organiziranem hrupu in transformacijah različnih megalomanskih objektov v spektakularne svetlobne in zvočne inštalacije. Poleg novih elektrificiranih generatorjev zvoka bodo predstavili fantazijsko mašino Orgle, ki jo napaja zrak pod tlakom izpod batov kompresorja ter je nekakšen mutant meta1ca raket in Frankenštajnove mize za oživljanje, ki proizvaja zvok dostojen Metropolisove katedrale.

StrojMachine s svojim novim konceptom vztrajno raziskuje in nadgrajuje »industrial« slog, ki jih je fasciniral in so ga spremljali ob koncu osemdesetih in začetku devetdesetih pri razvoju zasedb kot so Test Department, Einstuerzende Neubauten, Les Tambours De Bronx in druge.

Vstopnina:
17€ - predprodaja
22€ - na dan koncerta

Za Strojmachine

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Strojmachine /vir: www.strojmachine.com - thumbnail

Strojmachine /vir: www.strojmachine.com