v rubriki dogodki:
.. / / / 09.02.2011 14:04

The Young Gods in Hemendex v Kinu Šiška

V soorganizaciji Kina Šiška in Channel Zero v Kino Šiška, 10. februarja zopet prihajajo švicarski bogovi industrial rocka The Young Gods. Odlična nova plošča Everybody Knows, ki je uradno izšla 23. novembra 2010, in suverena odrska kondicija še vedno mladih bogov sta garancija za ponovno polnokrvno koncertno doživetje. Predskupina bodo hrvaški Hemendex.

Samo še danes, 9. 2., vstopnice po predprodajni ceni 16 EUR!

Pričakovali bi, da bo zasedbo The Young Gods 20 let po tem, ko je nastala, preostala rock scena dohitela, vendar se je ta, kot bi se bala 21. stoletja, pravzaprav vrnila v retro, kič, neokonzervativno, v korporativni faksimile. The Young Gods so tako naprednejši kot kdajkoli.

Franz Treichler se je že v začetku osemdesetih naveličal konvencionalnega rocka, imenovanega ‘new wave’. Bil je izvrsten, klasično izobražen kitarist, vendar je odložil inštrument in se raje posvetil povsem novi napravi na trgu – samplerju. Dobili smo novo, modernistično različico rocka, ki je genialen, umeten, sposoben zategovanja in popuščanja, bledenja in bleščanja, razpadanja in ponovnega sestavljanja, in to na način, ki ga tradicionalni punkovski ali metalski kitaristi niso poznali.

Hrvaški kvartet Hemendex, ki sliši na to neobičajno ime je bil ustanovljen pred dvema letoma. Kolektiv delavnih lenuhov, kot označujejo sami sebe, se osredotoča na spajanje analognih in digitalnih sintetičnih zvokov ter distorziranih kitar. Rezultat je glasba, ki bi si jo v osemdesetih letih prav lahko predstavljali kot pop glasbo iz bližnje prihodnosti.

Kljub temu, da so na sceni šele dobro leto, so nastopali kot predskupina zasedbam Ladytron, Atlas Sound in The Wedding Present. Na njihovih nastopih v živo pa je poleg zvočne poudarjena tudi vizualna komponenta. Letos pomladi so v samozaložbi izdali prvenec v obliki 7'' plošče Reset 1, do konca leta pa nameravajo izdati še 10'' vinilko Reset 2.

Cena vstopnice: 16 EUR/ 19 EUR na dan koncerta.

-- Za Kino Šiška

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

The Young Gods prihajajo v Kino Šiška / foto: bend - thumbnail

The Young Gods prihajajo v Kino Šiška / foto: bend