v rubriki dogodki:
.. / / / 24.05.2004

Tribute to Ramones - v živo!

Pisati o enih in edinih The Ramones? Raje ne, njihova glasba govori zase. Lansko poletje sem pisal o zanimiv kompilaciji We're a happy family, na kateri so se številni raznovrstni glasbeniki poklonili Ramonesom, tokrat pa napovedujemo koncert, ki se bo zgodil v Sloveniji!

Zgodilo se bo v soboto, 29.5. 2004, v ljubljanskem Orto baru, dogajati pa se bo začelo ob 21. uri. In kdo bo dogajal? Grosupeljski D.D.V., za katere smo pred kratkim zapisali, da so v svojih začetkih na koncertih igrali tudi po 40 priredb Ramonesov. Pa ne le oni, saj se bodo na odru predstavili tudi Gabba Gabba (pa ne sprašujte, od kod jim ime!), ki prihajajo iz Splita in igrajo izključno skladbe Ramonesov.

O D.D.V. smo v zadnjih tednih veliko pisali, saj smo recenzirali njihov prvenec Davek na dodatne vibracije, napovedali spot Cura, opisali težave z zdaj že bivšim managerjem Mikijem Šarcem (zdaj pride prav tudi izraz "manižer") in jih spremljali v nastopu v Izštekanih. V živo so odlični in vredno si jih je ogledati!

Na čelu Gabba Gabba je Zvonimir Rumbold (režiral je videospot Cura D.D.V.-jevcev), ki v prav vsem sledi pokojnemu Joey-ju Ramone-u, njegova skupina pa seveda glasbi in duhu Ramonesov. Mnogim so znani zgolj prek TV ekranov, saj hrvaški TV programi redno vrtijo njihove koncerte in zdaj ima izredno priložnost, da jih vidite v živo.

Hram slovenskega rock'n'rolla Orto bar bo že drugič gostil en in edini Tribute to Ramones koncert pri nas in zadnjič je bil nabito poln in prav nobenega dvoma ni, da ne bo tako tudi tokrat. Zagotovite si torej svoj prostor pod odrom in ne bo vam žal!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Ramones - thumbnail

Ramones