v rubriki dogodki:
.. / / / 16.11.2011 18:06

Whitesnake 30. novembra 2011 v Hali Tivoli

V sredo, 30. 11. 2011, bo ob 20.00 v veliki dvorani Hale Tivoli koncert velikanov hard rocka, ki slišijo na ime Whitesnake! Legendarna zasedba, ki je pred več kot petimi leti napolnila ljubljanske Križanke, bo obiskala Slovenijo v okviru istoimenske turneje ob izidu nove plošče, ki je izšla marca letos in ki je požela odlične kritike tako strokovne javnosti kot tudi njihovih fanov, z naslovom “Forevermore”!

Skupina je nastopila domala na vseh kontinentih in jo je ustanovil nekdanji pevec skupine Deep Purple David Coverdale (letos je praznoval 60. rojstni dan), ki je še vedno zaščitni znak skupine Whitesnake!

Kot predskupina bo nastopila zasedba The Answer iz Severne Irske, ki je nastopala kot predskupina tudi že pred AC/DC, Rolling Stones in drugimi. Cene vstopnic so na željo skupine ugodne: cena vstopnice v parterju je 34,00 EUR, na tribunah pa 31,00 EUR. Obeta se res vrhunski hard rock spektakel, ki bo letos verjetno največji tak v Sloveniji!

Whitesnake - zgodovina

Zasedba je bila osnovana na pobudo Davida Coverdala (Deep Purple) leta 1978. V zgodnjih letih je bila njihova glasba primarno usmerjena na blues hard rock. Gostili so mnoge nadvse talentirane kitariste, med njimi tudi Adriana Vandenberga, Johna Sykesa, Vivian Campbell pa tudi legendarnega Stevea Vaia.

Po velikem osebnem preobratu, so Whitesnake leta 1984 izdali zgoščenko “Slide It”, ki je v Združenih državah dosegla naklado zlate plošče. Naslednji album, imenovan preprosto “Whitesnake” (1987), je skupini omogočil velik preboj v ZDA, za kar sta vsekakor zaslužni uspešnici, balada 'Is This Love' in pesem 'Here I Go Again'.

Album so prodali v več kot osem miljonov izvodih. K prepoznavnosti albuma je pripomoglo tudi pogosto predvajanje videa, v katerem je bilo moč opaziti Covedalovo ženo Tawny Kitaen. Kljub uspehu omenjene plošče, pa je Coverdale “odpustil” vse člane zasedbe, “obdržal” je le Adriana Vandenberga.

Skupina se je znova zbrala za album “Slip Of The Tongue” (1989), pri katerem je igral tudi Steve Vai. Leta 1990 so izdali največje uspešnice, a če to prezremo, je bila skupina v mirovanju do leta 1997. Tedaj so izdali album “Restless Heart”.

Leta 2003 je Coverdale znova aktiviral Whitesnake za turnejo, na kateri so praznovali 25-letnico. Pridružili so se mu Doug Aldrich in Reb Beach  (kitara), Marco Mendoza (bas kitara), bobnar Tommy Aldridge ter klaviaturist Timothy Drury.

Istega leta so kot glavne zvezde nastopili na turneji Rock Never Stops. Skupina se je ohranila v omenjeni zasedbi, le Marco Mendoza se je odločil, da se bo posvetil drugim projektom. Leta 2005 ga je zamenjal Uriah Duffy.

Februarja 2006 so Whitesnake izdali DVD, poimenovan “Live... In The Still Of The Night”, dve leti kasneje pa že deseti studijski album “Good To Be Bad”. Za to ploščo so prejeli tudi nagrado za “najboljši rock album”. Po številnih koncertih v Evropi in ZDA, se je skupina lotila snemanja novega materiala, leta 2010 pa so tudi oznanili zamenjave v skupini: namesto prejšnjega bobnarja Chrisa Frazierja je bobne prevzel nekdanji bobnar Billyja Idola Brian Tichy, bas kitaro pa je prijel v roke Michael Devin (namesto prejšnjega, Uriaha Duffyja).

25. marca 2011 je skupina v novi zasedbi izdala album “Forevermore”, v okviru izida nove plošče pa so nastopili na številnih koncertih in festivalih po Evropi in v ZDA. Istočasno so oznanili, da bo na klaviaturah odslej nastopal Brian Ruedy. V okviru svetovne turneje bomo lahko tako videli in slišali legende svetovnega hard rocka tudi v Sloveniji, 30. 11. 2011 v Hali Tivoli na koncertu, ki ga zagotovo ne bomo pozabili!

Whitesnake Box O’snakes: The Sunburst Years 1978-1982

7. novembra 2011 je v okviru založbe EMI izšel ‘super box set’ “Sunburst Years” skupine Whitesnake. ‘BOX O’SNAKES: THE SUNBURST YEARS 1978-1982’ je zbirka 11 cdjev (vključno z originalno verzijo ‘Here I Go Again’ iz leta 1982), 9 avdio cdjev, DVD in 7” bela replika vinilke ‘Snakebite EP’, čisto prve izdaje skupine Whitesnake, remasterizirana verzija petih studijskih albumov in dva live albuma, ki sta izšla med letoma 1978 in 1982.

V zbirki sta tudi dva nikdar objavljena live albuma, ki so jih Whitesnake posneli za BBC na 1979 & 1980 Reading Festivals. Na DVDju je 10 promo posnetkov, štirje BBC televizijski nastopi in še nikdar izdan US live nastop, posnet leta 1980.

Zbirki je dodana 90-stranska knjižica, v kateri je večji intervju z Davidom Coverdaleom in Berniejem Marsdenom in mnogo še nikdar videnih fotografij ter spominki iz Marsdenove osebne zbirke in velik barvni poster. Zbirka je nastala pod budnim očesom Davida Coverdalea.

The Answer

The Answer so hard rock in blues rock skupina iz Severne Irske, ki so postali priznani z albumom »Rise« (2006), ki so ga prodali v 140.000 izvodih, kar je odlično za prvenec tovrstne skupine. Skupino so ustanovili leta 2000, že po nekaj letih pa so jih nominirali za najboljšo skupino leta pri reviji Classic Rock, že naslednje leto pa so nastopili kot predskupina Deep Purple v londonski Astoriji, nastopili pa so tudi kot predskupina na angleški turneji Whitesnake, kasneje pa še Rolling Stonesom in skupini The Who.

Po vstopu na ameriško tržišče z EP »Never To Late«, so leto kasneje (2009) izdali album »Everyday Demons«), istega leta pa so nastopili kot predskupina AC/DC na njihovi turneji Black Ice World Tour. Letos so izdali album »Revival«, s katerim se bodo predstavili tudi slovenskemu občinstvu.

60. rojstni dan Davida Coverdala

Legendarni pevec skupine Whitesnake David Coverdale je 22. septembra letos praznoval 60. rojstni dan. Po skoraj 40 letih glasbene kariere, se lahko pohvali s številnimi glasbenimi uspehi, tako kot ustanovitelj/pevec/avtor pri skupini Whitesnake kot tudi že prej. »Večkrat sem se upokojil kot Frank Sinatra, a na srečo tega nisem povedal mnogim ljudem«, je povedal v smehu. »Zagotovo sem blagoslovljen, da lahko delam kar delam, saj glasbeni posel človeka lahko izčrpa in je zanj uničujoč …«.

Danes je seveda srečen, da ni nikoli povsem izstopil iz glasbe; pred kratkim je napisal skladbo »Best Years«, za katero pravi, da odlično opisuje njegovo življenje ob vstopu v 60. leto življenja. Seveda pa je poudaril dejstvo, da je zelo pomembno tudi zasebno življenje, ki ga sedaj polno živi. David ni znan »le« kot resnična rock zvezda, temveč je tudi zelo spoštovan gospod v glasbenem poslu.

Preden je ustanovil skupino Whitesnake, je bil pevec skupine Deep Purple. Svoj 60. rojstni dan je praznoval (in še praznuje) z družino in kolegi iz glasbenega posla, seveda v njegovem slogu – večkrat in na različnih kontinentih. Na ta način – kot je dejal – izraža tudi svojo hvaležnost do tega, kar je dosegel v svoji karieri – doslej! Verjetno ga bo na svoj način praznoval tudi 30. 11. v ljubljanski Hali Tivoli s svojimi privrženci iz Slovenije!

Predprodajna mesta

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Vstopnice.com - Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije, blagajna Hale Tivoli ...

Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Cene vstopnic
Parter: 34,00 EUR
Tribune: 31,00 EUR

Več na:
www.whitesnake.com

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Whitesnake prihajajo v Ljubljano 30. novembra 2011 / avtor: GregHeywood / vir: flic.kr/p/4Ze2S1 - thumbnail

Whitesnake prihajajo v Ljubljano 30. novembra 2011 / avtor: GregHeywood / vir: flic.kr/p/4Ze2S1