v rubriki dogodki:
.. / / / 27.04.2009 12:57

Zion Train v živo v Ljubljani

Po več kot letu in pol od zadnjega ljubljanskega nastopa se na Metelkovo, tokrat v klub Channel Zero v sredo, 29. aprila, po končani mehiški in južnoameriški turneji ter v sklopu promocije in skorajšnje objave remiksane verzije zadnjega studijskega albuma “ Live As One”, ki je lani prejel tudi nagrado na “Reggae Grammy Awards” (Kingston, Jamaica) za najboljši producirani dub album leta, vračajo angleški dub-dance pionirji Zion Train.

Zasedba, ki je že več kot 15 let vodilna sila na sceni, je predvsem v 90-ih sooblikovala pomemben del alternativne in DIY podtalne kulture. Skupaj z drugimi akterji tedanjega obdobja in ob bok odlični roots reaggae glasbi, ki so jo producirali, so pravzaprav postavili temelje za sodobni dub zvok. Njihove izdaje izpred desetljetja namreč še danes zvenijo povsem sveže in inovativno, njihova kontinuirana predanost k delu pa se običajno rezultira z enim albumom letno ter številnimi sodelovanji. Eden od najbolj profiliranih svetovnih zasedb, ki se ob glasbeni produkciji in izvedbi ukvarja tudi z založništvom (nosilcev zvoka, knjig in revij), izdelavo interaktivnih CD-jev, internetnih portalov, strani ter razvojem lastnega zvoka, v svoj mali kolektiv vključuje raznovrstne umetnike, oblikovalce, klubske in festivalske promoterje, skladatelje, producente, računalniške programerje in druge družbeno angažirane posameznike, zavedajoč se mnogih negativnih pojavov na planetu ter skrbijo za okolje, v katerem živimo.

DubDadda, Dave Hake, Bigga in Neil Perch prihajajo k nam v popolni pripravljenosti, skupaj z domačo ekipo Ohoroho in DubLab-om pa se tik pred prvomajskimi prazniki obeta še ena vrhunska celovečerna dub poslastica!

Vstopnina:
- 10€ z rezervacijo na drumdirector@hotmail.com
- 12€ na dan koncerta

Za DubLab

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat