v rubriki dogodki:
.. / / / 19.03.2001

K4: Elvis Jackson vs. Dreamwalk

Vedno znova se zabavam ob napovedih koncerta Dreamwalk. Saj ne poznam skupine, ki bi jo tolikokrat "preimenovali" kot njih. Tako da so bili že vse od Moonwalk, pa do zadnje kjer so se pojavili kot Dreamwalk. Vsi tisti, ki so jih pogrešali v torek kot predskupino Big D and the Kids Table, so na svoj račun prišli v K4 pred Elvis Jackson.

Ker Dreamwalk v tej postavi igrajo skupaj šele nekaj mesecev, zna biti za njih vloga predskupine benda kot je Elvis Jackson, ki slovi po svojih živih nastopih, precej nehvaležna. Vseeno so solidno odprli večer z svojo varianto kalifornijskega punk rocka ali pa melodične švedske hard core šole, ki se vedno bolj nagiba proti emu. Na kakšne večje presežke z njihove strani pa bo treba še počakati. Najverjetneje sorazmerno s koncertno kilometrino.

Po ogrevanju pa Elvis Jackson. O njih je že toliko napisanega, da se kaj pretirano novega niti ne da povedati. Svetla zvezda, ki je vzniknila iz undergrounda. Na eni strani še vedno navdušujejo stare fane, ki jih vedno radi vidijo, na drugi pa si nabirajo vedno nove privržence, še posebej z večjo medijsko izpostavljenostjo. Z mešanico iskrenosti, neobremenjenosti, domišljije in zabavljaštva ter poskočnih ska - punk ritmov, ki jim dodajo še vsemogoče težko koga pustijo ravnodušnega.

Z odra med koncertom še vedno letijo role WC papirja, na voljo pa je še kup njihovih tako klasičnih, kot novih domislic in vragolij, ki poskrbijo da vse skupaj še vedno deluje sveže in ne zapade v ponavljajoče klišeje. Ves trud in energija se poznata tudi na strani publike, saj se prostor pod odrom spremeni v vsesplošno veselico. Zaradi ozkega prostora pa ostanejo nekoliko prikrajšani v zadnjem delu prostora, ki ne ponuja ravno najboljšega razgleda. Skupina se počasi odpravlja na švicarsko turnejo. Od časa do časa pa ni napak preveriti malih ekranov, saj se je že začel vrteti njihov zadnji video.

Foto: Domen Repnik

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

Elvis Jackson - thumbnail

Elvis Jackson