v rubriki dogodki:
.. / / / 02.10.2000

Obstreljevanje Sarajeva ali Takkyu Ishino v AG

Takkyu Ishino je že stari znanec izolske Ambasade Gavioli. Pred nekaj leti je tam že pokazal svoje spretnosti, v soboto pa nam je dal dodobra vedeti, kaj japonski techno je.

V soboto, 26. septembra, je izolska Ambasada Gavioli odprla vrata enemu glavnih predstavnikov japonskega techna, Takkyu Ishino. Japonski techno je znan po svojem težkem, minimalističnem ritmu. Tak ritem pa je naši slovenski rejverski srenji zelo pri srcu. To je tudi botrovalo množičnemu obisku starih in novih generacij flešerjev.

Vse skupaj je začel rezident AG, Sputnik. Njegovi seti so mi zelo všeč, saj pri njih nikakor in nikoli ne morem točno definirati, kakšno zvrst glasbe naj bi on vrtel. Vsi, ki ste ga že slišali vrteti, boste zagotovo vedeli, o čem govorim, laiki pa kar hitro obiščite domačo stran Ambasade Gavioli in si na svoj domači računalnik hitro pretočite njegov set.

Takkyu Ishino, že prej omenjeni japonski ustvarjalec, je prišel za gramofone kasneje. Že začetek seta je dal vedeti, da tej glasbi ne bo primerno pozibavanje, temveč močno in dobesedno trganje. Ko sem se zavedel tega, sem se usedel na fotelj, ob t.i. wooferju in pretrgal vse stike z okolico. Tu sva bila, jaz in Ishino. Prisluhnil sem mu. Njegov izbor je bil zelo močan. Bil je tako močan in glasen, da se je tresla celotna AG. Woofer je poskakoval in zvoki, ki so prihajali ven, so bili še najbolj podobni grmenju. Vzdušje v Dance Loungu je bilo na vrhuncu. Plesišče je bilo polno, wooferji popolnoma zasedeni, še fotelji so se ponovno spremenili v majhne odrčke. Tisto noč so nastopili še Dope Control in Petar Dundov. Slednji je celoten event tudi fantastično zaključil. Zavrtel je nekaj komadov, ki so nam pobrali še zadnje privarčevane moči.

Mezanine se je pozibaval v ritmih dosti lažjega housa. Paolo Barbato, Marco Marino, Amor & Darian ter Edy the Fish so tokrat vodili čredo v medetaži. Techno je spet prevladal v AG. Letošnja shema za AG obljublja tematske večere glasbe. Vsak teden bo torej v Dance Loungeu moč slišati različne zvrsti elektronske glasbe (techno, house, trance). Že za naslednji event je napovedan trance večer z nekaj angleškimi DJ-i.